Praha 8: Inspirováno Hrabalem

16.01.2024 19:06 | Tisková zpráva

Na letošní rok připadají dvě velká kulturní výročí. 110 let od narození spisovatele Bohumila Hrabala a 100 let od narození grafika Vladimíra Boudníka. A oba světově uznávané představitele české kultury spojovalo nejen přátelství, ale také Libeň, kde svého času byli taktéž spolubydlící.

Praha 8: Inspirováno Hrabalem
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Boudník se dokonce stal Hrabalovi předlohou pro své literární postavy, včetně známého Něžného barbara. A oba dva se sžili s Prahou 8 a hlavně Libní. Často za nimi docházel také básník Egon Bondy a další umělci. Centrem jejich debat byly i přilehlé hospůdky či Automat Svět.

Proto kde jinde, nežli právě v Libni je vhodné připomenout významná výročí narození těchto legendárních občanů Libně.

Městská část Praha 8 společně s Městskou knihovnou Praha a společností Velký mlýn umístila několikaměsíční oslavy s názvem Inspirováno Hrabalem právě do nového libeňského kulturní centra Velký mlýn. Proběhnou zde a v blízkém okolí až do konce července projekce filmů na motivy knih Bohumila Hrabala, divadelní představení, přednášky, výstavy a komentované procházky.

Podrobný program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…