Praha 8: Libeňské Elsnicovo náměstí se v roce 2018 promění v klidný parčík u říčky Rokytky

07.12.2017 10:47

Dlouho očekávaná revitalizace libeňského Elsnicova náměstí proběhne v roce 2018 spolu s rekonstrukcí přilehlé Zenklovy ulice. Díky revitalizaci se stane klidným parčíkem u říčky Rokytky.

Praha 8: Libeňské Elsnicovo náměstí se v roce 2018 promění v klidný parčík u říčky Rokytky
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Elsnicovo náměstí dlouhodobě chátralo a občany nebylo příliš využíváno. S potěchou proto mohu konstatovat, že se konečně blížíme do stavu, které si Elsnicovo náměstí i naši spoluobčané zaslouží, tedy mít zde klidný a příjemný parčík u říčky, který bude občany konečně zvát k návštěvě a odpočinku,“ říká k revitalizaci starosta osmé městské části Roman Petrus.

Aktuálně probíhá projektové řízení, na které naváže vlastní revitalizace, v jejímž rámci dojde k naprosté přeměně stávajícího náměstí. To bude nově zahloubeno směrem k říčce Rokytce, doplněno zelení a místy k posezení. Zanořením náměstí dojde k jeho výraznému odhlučnění a k vytvoření klidné pobytové plochy v této jinak dopravně nesmírně komplikované lokalitě.

V rámci revitalizace budou odstraněny stávající nevzhledné zpevněné plochy a lidé budou mít nově přístup až k samotné říčce. Zároveň budou moci zanořené náměstí přecházet pomocí mostku, který bude umístěn přibližně v polovině náměstí.

„Mnohá náměstí a veřejné plochy v Praze 8 po desítky let chátraly. Revitalizací Elsnicova náměstí tak napravíme další dluh minulých koalic a přispějeme ke zlepšení životního prostředí v Praze 8,“ dodává zastupitel a předseda komise pro životní prostředí Vít Céza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…