Praha 8: Městská část nechala zpracovat koncepční studii Invalidovny

22.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Praha 8 prochází dynamickým rozvojem. Povodně nastartovaly proměnu Karlína, v novou část města se mění téměř před očima Rohanský ostrov. Nová budoucnost čeká Palmovku, kde bude obrovským impulzem transformace torza budovy Nové Palmovky na sídlo vesmírné agentury EUSPA, stranou zájmu investorů ale nezůstává ani velké území Invalidovny a okolí.

Praha 8: Městská část nechala zpracovat koncepční studii Invalidovny
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Tato lokalita je svou polohou logicky velmi atraktivní pro developery, jejichž záměry jsou v různé fázi rozpracovanosti. Městská část potřebovala nalézt linku, která je sjednotí. Praha 8 proto nechala zpracovat koncepční koordinační studii území, kterou v průběhu minulých měsíců představila veřejnosti. Studie řeší území o velikosti 63 hektarů.

„Rozvoj nezastavíte, efektivnější cesta je ho usměrňovat, znát potřeby obyvatel a společně hledat dohody s investory. Nástrojem, který se nám osvědčil, jsou urbanistické nebo koncepční studie a participace s občany. Samozřejmostí je u nás finanční spoluúčast investorů na veřejné infastruktuře, jejíž pravidla jsme letos aktualizovali, aby se do nich promítla inflace a více odpovídaly našim potřebám,“ říká místostarosta pro územní rozvoj Prahy 8 Radomír Nepil (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…