Praha 8: Permanentka do Botanické zahrady zdarma

09.07.2011 8:17

Od pátku 15. července 2011 budou vydávány permanentky do Botanické zahrady. Obyvatelům Prahy 8 z širokého okolí Botanické zahrady, jako jsou Bohnice, Čimice, Trója a část Kobyliského sídliště, nabízí Botanická zahrada hlavního města Prahy roční permanentku zdarma.

Praha 8: Permanentka do Botanické zahrady zdarma

Od letošního dubna předcházela tomuto kroku řada jednání starosty Městské části Praha 8 Jiřího Janků s Ivanem Kabickým náměstkem primátora, který má Botanickou zahradu ve svých kompetencích a ředitelem Botanické zahrady Oldřichem Vackem. 

„Jedná se téměř o polovinu obyvatel Prahy 8. Dlouhodobě plánované oplocení Botanické zahrady zasáhlo obyvatele zdejší městské části a nejvíce pak ovlivnilo jejich již zaběhnuté návyky. Jsem proto velice rád, že se podařilo vyjednat s vedením Botanické zahrady a Ivanem Kabickým nadstandardní výhody pro značnou část obyvatel Prahy 8. Díky tomuto vstřícnému kroku bude nejen usnadněn průchod územím od Bohnic do Troje, ale lidé se budou moci především blíže seznámit s příjemným a kultivovaným prostředím Botanické zahrady," řekl starosta Městské části Praha 8 Jiří Janků.

Permanentky platné 1 rok od data vydání budou všem zájemcům splňujícím stanovená kritéria vydávány po celé léto počínaje pátkem 15. 7., a to na pokladně SEVER, denně od 9 do 19 hodin, po předložení občanského průkazu a pochopitelně na základě splnění podmínky s trvalým bydlištěm. Permanentka bude platit na Venkovní expozici, bude platit 1 rok od data vydání. 

Dalším krokem Botanické zahrady bude zprovoznění dvou samoobslužných vstupů, které ještě zvýší prostupnost Venkovní expozice. Během léta by měly být odstraněny všechny technické problémy a do konce září bude tento unikátní odbavovací systém sloužit návštěvníkům. Bezplatné permanentky bude pak možné nahradit (opět zdarma) za čip, který bude fungovat i na samoobslužných vstupních místech.

Další zprávy z Prahy 8 čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha8.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…