Praha 8: Rodinné a komunitní centrum Ládví se zaměří na mezigenerační vztahy

01.06.2018 11:30

Osmička pro rodinu, příspěvková organizace MČ Praha 8, bude od příštího roku provozovat nové rodinné centrum v Kobylisích. Jeho hlavním cílem bude propojení mezigeneračních přenosů, hledání možností pro vzájemný rozvoj a podporu.

Praha 8: Rodinné a komunitní centrum Ládví se zaměří na mezigenerační vztahy
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Osmička pro rodinu sdružuje několik rodinných a dětských klubů. „Všechna naše centra sledující cíl v posílení osobní i společenské odpovědnosti, spolupráci a komunity a v podpoře rodin,“ vyjmenovává ředitelka Osmičky pro rodinu Kateřina Halfarová. „V Čimicích se zaměřujeme především na rozvojové aktivity pro celé rodiny, v Bohnicích se snažíme tematicky orientovat na respekt k přírodě a životnímu prostředí. V nově budovaném centru v Kobylisích budeme aktivity směřovat na podporu rodin,“ specifikuje zaměření Halfarová.

Činnost jednotlivých center je totiž založena na specificích území, na kterých působí. „Snažíme se přizpůsobovat struktuře obyvatel v našich čtvrtích a jejich zájmům. Reagujeme tím na současný stav, na jehož základě připravujeme program. Jeho hlavním cílem bude propojení mezigeneračních přenosů, hledání možností pro vzájemný rozvoj a podporu. Aktivity budeme cílit také na rodiče vracející se do pracovního procesu po mateřské či rodičovské dovolené,“ popisuje místostarosta MČ Praha 8 Radomír Nepil.

Aktivity nového centra budou postaveny tak, aby mohly navazovat i na ostatní centra. „Chtěli bychom, aby naše organizace vytvářely jeden celek. Provázanost nám umožňuje získat zpětnou vazbu. Naší činností přispíváme k efektivnímu formování rodinné politiky v Praze 8,“ plánuje Halfarová.

V Rodinném a komunitním centru Ládví bude fungovat dětský klub pro děti a mládež i pro seniory, otevřená herna pro nejmenší, pro dospělé zase coworkingové centrum. Centrum bude umístěno v nevyužívaném objektu ve vnitrobloku mezi ulicemi Taussigova a Za Střelnicí. „Jsem vděčný magistrátu, který na rekonstrukci budovy, která potrvá asi rok, uvolnil formou dotace 20 milionů korun,“ informuje místostarosta Nepil. 

Rodinné a komunitní centrum Ládví plánuje také spolupráci s KC Hrubého, které se stalo oblíbeným místem setkávání rodin s dětmi. „Bohužel není v našich současných možnostech uspokojit vzrůstající poptávku po dalších aktivitách. Slovo konkurence neznáme, naopak, těšíme se na sdílení zkušeností a vzájemnou spolupráci. Komunitní a rodinné centrum Ládví v Kobylisích navíc nabídne širokou škálu akcí pro dospělé, což je prozatím mimo náš program,“ říká Kristýna Janyšková, vedoucí Komunitního centra Hrubého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…