Praha 8: Strážníky a policisty potřebujeme především v ulicích

09.09.2022 21:00 | Tisková zpráva

Ve středu proběhla v oblasti Florence a Palmovka preventivní bezpečnostní akce, kterou iniciovali starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) s místostarostou pro bezpečnost a krizové řízení Jiřím Vítkem (Patrioti) a radním a předsedou komise pro bezpečnost Liborem Paulusem (ODS). Účastnili se jí kriminalisté SKPV Obvodního ředitelství policie Praha III. Akce se starosta Gros, místostarosta Vítek a radní Paulus sami účastnili.

Praha 8: Strážníky a policisty potřebujeme především v ulicích
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Přestože se daří z iniciativy vedení Prahy 8 a díky vstřícnému přístupu Policie ČR uskutečnit sérii těchto pravidelných akcí, náš apel na vedení hlavního město, aby posílilo počty uniformovaných strážníků na ulicích stále trvá,“ komentoval akci starosta Gros.

Na včerejší bezpečnostní akci bylo vyčleněno 11 policistů. V rámci hlídkové činnosti zde bylo kontrolováno 63 osob a 8 vozidel. Dále kriminalisté navštívili osm provozoven a dvakrát zkontrolovali areál ÚAN Florenc.

Při těchto kontrolách bylo na Florenci poblíž provozovny restaurace McDonald‘s zjištěno a zadokumentováno držení omamných a psychotropních látek v množství 6,2 g pervitinu a 2 g marihuany. V této věci byly zahájeny úkony trestního řízení podle §284/2 trestního zákoníku. Dále byl v prostoru před vestibulem stanice metra Florenc zjištěn a zadržen podezřelý z neoprávněného držení platebního prostředku (platební karty). V prostoru stanice metra Palmovka bylo zjištěno a zadokumentováno přestupkové držení omamných a psychotropních látek 0,8 gramu metamfetaminu. Věc bude dále řešena jako přestupek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…