Praha 8: V Gerontologickém centru v ulici Šimůnkova je oficiálně schválené očkovací místo

12.02.2021 9:36

Do očkování seniorů proti COVID-19 se zapojí Gerontologické centrum Prahy 8. Senioři se již registrují. S VZP je od dnešního dne uzavřena smlouvu na výkon očkování, smlouvy s ostatními pojišťovnami jsou v procesu.

Praha 8: V Gerontologickém centru v ulici Šimůnkova je oficiálně schválené očkovací místo
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

V tuto chvíli se čeká na dodávku vakcín Moderna. Dle posledních informací z MHMP distribuce vakcín Moderna by měla proběhnout 15. února. Gerontologické centrum počítá s kapacitou 70 osob denně, personálně má vše zajištěno (zdravotnický personál i administrativu). Záloha pro případ výpadku personálu je domluvena s praktickými lékaři a zubními lékaři.

„Žádost o vznik tohoto očkovacího místa byla podána s cílem nabídnout seniorům bezpečné a bezbariérové místo, které bude alternativou velkému centru na Bulovce. Vycházíme tak mimo jiné vstříc občanům, kteří z mnoha důvodů nechtějí navštívit očkovací centrum na Bulovce,“ informovala místostarostka Vladimíra Ludková a dodala: „Veliké poděkování patří celému týmu Gerontocentra, protože očkovací místo mohlo vzniknout díky jejich úsilí a dalšímu zapojení do jeho provozu, spolupráci, ale plánujeme i s externími lékaři, díky kterým zvládneme proočkovat větší množství zájemců.“

O aktuálním provozu a fungování je možné se informovat i na telefonních linkách pro seniory 601 263 294 / 601 263 290 / 601 263 291 / 601 263 292.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…