Praha 8: Základní škola Rohan bude financována soukromým investorem a hlavním městem Prahou

12.09.2022 18:35 | Tisková zpráva

Radní městské části Praha 8 schválili Smlouvu o spolupráci mezi městskou částí Praha 8, Hlavním městem Prahou a společností Konsorcium Rohan, s.r.o. Smlouva zajišťuje financování výstavby nové základní školy Rohan pro více než 800 dětí.

Praha 8: Základní škola Rohan bude financována soukromým investorem a hlavním městem Prahou
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Mojí ambicí je vytvoření celistvé, příjemné a funkční čtvrti, proto jsem hned nad počátečními plány zahájil s investorem vyjednávání o jeho spoluodpovědnosti na vytvoření občanské vybavenosti,“ vysvětlil dodává předseda komise pro územní rozvoj a památkovou péči Radomír Nepil (ANO).

V rámci kontribucí prostřednictvím fondu rozvoje Prahy 8, tedy mimo rozpočet městské části, poskytne Konsorcium Rohan na výstavbu školy téměř 123 mil. korun a v rámci dalšího plnění ještě 243 mil. korun. Zbytek ceny doplatí hlavní město.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

„První dohoda o spolupráci byla uzavřena již v minulém volebním období a jak projekt nabývá konkrétní tvář, zpřesňovali se i naše požadavky. Výsledkem je smlouva o spolupráci mezi městskou částí Praha 8, hlavním městem Prahou a investorem, kde investor se zavázal k celkovému plnění za více jak 700 mil. korun. V této částce je zahrnuto i nepeněžní plnění kontribucí,“ dodal Nepil.

Všechny smluvní strany jsou si plně vědomi, že ruku v ruce s rozvíjející se oblastí Rohanského nábřeží musí jít i zajištění dostatečné veřejné infrastruktury i občanské a rekreační vybavenosti. Nárůst obyvatel se mimo jiné projeví i v nárocích na kapacity vzdělávacích institucí.

Proto Praha 8 s dostatečným předstihem připravuje výstavbu nové základní školy, která se stane centrem veřejné vybavenosti nejen plánovaného administrativně-bytového souboru Rohan City, ale bude sloužit i jako místo pro setkávání, sportování a komunitní akce obyvatelům Karlína a dolní Libně. Více informací ZDE.

"Veškeré zadání připravilo oddělení územního rozvoje městské části a veškeré financování je z fondu rozvoje, tedy mimo rozpočet," doplnil místostarosta pro územní rozvoj Jiří Vítek (Patrioti).

Investor se v rámci realizace svého záměru také zavazuje přihlédnout k rozvojovým zájmům městské části Praha 8 v lokalitě Rohanského ostrova, zejména k zajištění dobré pěší prostupnosti mezi stanicí metra Invalidovna a budoucím Parkem Maniny, využití přízemního podlaží budov k zajištění občanské vybavenosti se zaměřením na obchody a služby, k realizaci kvalitního a občany využitelného veřejného prostranství včetně realizace zeleně, zejména dřevin a realizaci environmentálních opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…