Praha 8: Zateplení mateřských škol přinese energetické úspory

29.08.2017 21:16

V těchto dnech končí stavební úpravy mateřských škol U Sluncové, Chabařovická, Šimůnkova a základní školy Bohumila Hrabala, objekt Zenklova. Celková náklady na rekonstrukce přesáhly 43 milionů korun. Finance získala MČ Praha 8 v rámci výzvy Operačního programu Životního prostředí. Akce byla spolufinancována Magistrátem hl. m. Prahy.

Praha 8: Zateplení mateřských škol přinese energetické úspory
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Energeticky úsporná opatření spočívají v zateplení obálek budov a střech, částečné výměně otvorových výplní a instalování rekuperačních jednotek. Úspory energií se pohybují od 34 do 45 % gigajoule/rok, v případě CO2 od 19 do 35 % t/rok. To jinými slovy znamená více než 1,5 milionu korun úspora za rok.

„Předání opravných mateřských škol proběhne od 25. srpna do 1. září. Jsem velmi rád, že projekty byly realizovány dle harmonogramu a na školní rok bude vše připraveno,“ komentuje akci místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner.

V pondělí 28. srpna 2017 proběhlo slavnostní předání rekonstruované MŠ Šimůnkova za účasti primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové a místostarosty Prahy 8 Matěje Fichtnera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…