Praha 8 hledá s pomocí občanů podobu OC Draháň v Čimicích

06.06.2018 19:54

Ve středu 23. května 2018 proběhlo v KD Krakov veřejné projednání architektonické studie možných budoucích podob objektu OC Draháň v Čimicích. Snahou je nalézt podobu objektu, která by byla atraktivní pro občany této lokality. Proto se vedení MČ rozhodlo zapojit do výběru varianty občany.

Praha 8 hledá s pomocí občanů podobu OC Draháň v Čimicích
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

MČ Praha 8 nechala vyhotovit architektonickou studii ateliérem Fandament Architects. Občané se mohou zapojit do online hlasování o budoucí podobě OC Draháň. „Hlasovat se bude o čtyřech typově různých variantách. První, která primárně sestává z rekonstrukce stávajícího objektu, druhá, která preferuje přestavbu objektu na obchodně společenské centrum a třetí, jejímž základem je přestavba objektu na obchodně-rezidenčního využití. Poslední, čtvrtá varianta vychází z myšlenky přeměny areálu na autonomní centrum obce s vybaveností, kvalitním veřejným prostorem a duchem místa,“ vyjmenovává varianty místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil.

Občané byli na veřejném projednání s návrhy podrobně seznámeni, a měli možnost se k nim i celému projektu vyjádřit. Za nejvýznamnější považuje radnice i občané občanské oživení lokality. „Zásadní je pro nás zjistit co občané Čimic skutečně potřebují, chtějí, co jim nejvíce chybí. S podněty budeme dále pracovat. Cílem je do 3-5 let Draháň, která žije novým životem podle představ občanů,“ vysvětlil další postup místostarosta Nepil.

Do hlasování o budoucí podobě OC Draháň se může zapojit každý. Internetové hlasování o preferované variantě startuje na internetových stránkách městské části od pondělí 4. června 2018 zde. Občané mohou vybrat tu variantu, která se jim z navrhovaných nejvíce líbí, až do 30. června 2018. Hlasovat se bude také přímo na Draháni ve Squash centru (Čimická 780). U recepce jsou připraveny hlasovací lístky, na kterých jsou přehledně znázorněny všechny čtyři varianty; stačí jednu zaškrtnou a hodit do anketní urny.

Bez ohledu na konkrétní variantu bude OC Draháň místo, které bude tvořit přirozené centrum Čimic. „Plánem je vybudovat jádro města, kde budou mít lidé zájem se pohybovat, které bude obsahovat obchody, služby a také nová místa k bydlení,“ doplňuje Nepil.

Čtvrť MČ Praha 8 oživuje již nyní dílčími kroky. „Mám nesmírnou radost, že se nám podařilo obnovit čimické farmářské trhy, které se konají každou sobotu,“ sdělil místostarosta Nepil, který akci zaštiťuje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …