Praha 8 ocenila nejlepší sportovce roku 2019. Sportovní legendou se stal boxer Rostislav Osička

12.06.2020 21:49

Na Libeňském zámku se včera večer sportovalo. Respektive oceňovali se ti, kteří v loňském roce sportovali. A úspěšně. Už počtvrté se vyhlašovali vítězové ankety Nejlepší sportovec Prahy 8, tentokrát za rok 2019.

Praha 8 ocenila nejlepší sportovce roku 2019. Sportovní legendou se stal boxer Rostislav Osička
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Sport v Praze 8 podporujeme, nejen že je to zdravá aktivita, ale také vychovává. Proto každoročně rozdělujeme peníze na podporu sportu, především dětí a mládeže. Osobně to považuji za nutnost, protože děti dnes hodně času tráví u počítačů a mobilů a my bychom je rádi dostali na hřiště,“ říká starosta Prahy 8 Ondřej Gros.

Žáci (ročník 2005 a mladší)
Adam Paliwal
Sportovní plavání, klub: Elabteam. Na první místo ho kategorii žáků vynesly dvě bronzové medaile na Olympiádě dětí a mládeže, dále si vyplaval 2., 4. a 5. místo na mistrovství ČR.

Žákyně (ročník 2005 a mladší)
Nikol Ullrichová
Aerobic, klub: Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. Absolutní šampionka za rok 2019 – získala 1. místo na mistrovství ČR, 1. místo na mistrovství světa, a to vše dokonce hned ve dvou soutěžních kategoriích – jednotlivci a tria.

Junioři (ročník 2000-2004)
Adam Vavrečka
Softball, klub: Joudrs Praha. V roce 2019 se stal juniorským mistrem republiky, juniorský reprezentant, který měl výrazný podíl na postupu českého týmu na mistrovství světa mužů v kategorii do 18 let.

Juniorky (ročník 2000-2004)
Viktorie Prokopová
Aerobic, klub: Fitness Center Báry a Hanky Šulcové
V uplynulém roce získala trojkorunu – zlato na domácím šampionátu, na mistrovství Evropy i na mistrovství světa – vše v kategorii tria, navíc se prosadila i v nejprestižnější kategorii jednotlivkyň – 2. místo na mistrovství ČR, 3. místo v Evropě i na světě!

Dospělí (ročník 1999 a starší) - muži
Jiří Pokorný
Softball, klub: Joudrs Praha. Za rok 2019 si nejvíc považuje vítězství v 2. lize a postup do extraligy mužů. Zahrál si Evropský pohár mužů, kde vybojoval získal 7. místo. Je oporou české reprezentace do 23 let.

Dospělí (ročník 1999 a starší) - ženy
Tereza Jakešová
Softball, klub: Joudrs Praha. Kapitánka extraligového týmu žen Joudrs. V roce 2019 hrála v dresu českého národního týmu na Mistrovství Evropy v Ostravě a v kvalifikaci na olympijské hry. V této kvalifikaci byla hodnocena mezi top 5 pálkařkami světa!

Trenér roku
Bára Ptáčková
Aerobic, klub: Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. Hlavní trenérka nejúspěšnějšího klubu aerobiku v České republice, vychovala přes 52 mistrů ČR a 23 mistrů světa ve sportovním aerobiku, za rok 2019 byla vyhodnocena Českým svazem aerobiku jako nejlepší trenérka ČR.

Sportovní legenda Prahy 8
Rostislav Osička
V Karlíně žijící legendární český boxer, dlouholetý trenér, který se zaměřuje na pomoc problémové mládeži. Získal bronz na mistrovství Evropy 1979 v Německu, na svém kontě má přes 200 medailí a přes 250 zápasů. Již řadu let je jeho velkým koníčkem malování (výstavu jeho obrazů si můžete prohlédnout ve virtuální galerii Prahy 8). V říjnu 2019 převzal čestné občanství Prahy 8.

Video z předávání najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…