Praha 8 oceňuje výjimečné pedagogy cenou Eduarda Štorcha již počtvrté

29.06.2018 6:32

Počtvrté ocenila MČ Praha 8 své učitelky a učitele základních škol za pedagogický přínos cenou Eduarda Štorcha. Celkem 37 pedagogů převzalo ocenění 26. června 2018 v Grabově vile. Za jejich úsilí jim poděkovaly radní Anna Kroutil a Jana Solomonová.

Praha 8 oceňuje výjimečné pedagogy cenou Eduarda Štorcha již počtvrté
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Poprvé jsme cenu Eduarda Štorcha udělili v roce 2015. Štorch zasvětil práci s dětmi celý svůj život stejně jako řada současných pedagogů. Myslíme si, že učitelská profese je jednou z nejdůležitějších v naší společnosti a je třeba to dávat najevo i symbolickým oceněním,“ vysvětluje vznik tradice radní pro školství Anna Kroutil.

Stejně jako v předchozích ročnících vyčlenila Praha 8 pro každou ZŠ 15 tisíc korun pro nejlepší pedagožky a pedagogy. „Finanční obnos mohla škola rozdělit mezi jednoho až tři vyučující. Vzhledem k tomu, že samotné školy ví nejlépe, kdo si ocenění zaslouží, nechali jsme konkrétní výběr zcela na nich. Některé oslovily žáky či rodiče formou ankety, jiné daly na svou dlouholetou zkušenost a znalost jednotlivých vyučujících,“ popisuje výběr oceněných radní a předsedkyně školské komise Jana Solomonová.

Oceněno bylo v roce 2018 nakonec 37 pedagogů. „Jsem ráda, že počet oceněných každým rokem stoupá. Je to důkaz toho, že v naší městské části máme výborné učitele, kteří své povolání berou spíše jako poslání,“ říká radní Kroutil a pokračuje: „Podobně jako v minulých ročnících vybrali školy učitele buď za jejich dlouholetou a usilovnou práci nad rámec svých běžných povinností nebo za moderní přístupy ve vyučování s využitím moderních a interaktivních učebních pomůcek, rozvoj zájmových kroužků, organizování volnočasových aktivit.“

MČ Praha 8 má na zavedené ocenění Eduarda Štorcha pozitivní ohlasy. Komise pro školství zvolila pojmenování této ceny kvůli Štorchovým významným zásluhám na poli pedagogiky. Štorch působil v naší městské části ve 20. letech 20. století. Proslavil se vytvořením tzv. Dětské farmy na Libeňském ostrově, kde pomáhal mládeži z Mostecka a pražských periférií a stal se průkopníkem reformního školství. Většina lidí jej zná jako spisovatele poutavé beletrie pro děti (např. díla Lovci mamutů či Osada Havranů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…