Praha 8 vítá nový systém parkovacích zón, trvá však na „celoosmičkových“ kartách

29.04.2014 9:09

Praha 8 vítá nové informace o finální podobě zón placeného stání. Konečná verze bude poplatná 21. století využitím moderních informačních technologií. V předložených materiálech však schází původně ohlášená verze (leden 2014), která umožňovala i parkování rezidentů v rámci celé městské části, nikoliv jen v nejbližším okolí bydliště.

Praha 8 vítá nový systém parkovacích zón, trvá však na „celoosmičkových“ kartách
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Pro MČ Praha 8, díky její územní rozmanitosti, je tato možnost klíčová. Obyvatelé Prahy 8 jsou zvyklí využívat osobní dopravní prostředky pro své každodenní nezbytné potřeby – návštěvy lékaře, úřadů, pošt, nákupy, doprava dětí do škol či školek, apod. „Jakékoliv omezení by postihlo ty, kterým má úprava naopak pomoci,“ říká místostarosta Michal Švarc. „Budeme požadovat po magistrátu písemné garance, že zůstane vždy jako alternativní možnost pořízení rezidenční karty pro celé území městské části,“ dodává.

Úprava musí jít ve prospěch, nikoliv v neprospěch všech Pražanů – v případě pouze lokálního rezidenčního parkování by městská část na navržený systém nepřistoupila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha8.cz

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…