Praha: Betlémské světlo je k dispozici ve foyer Nové radnice

18.12.2017 10:01

Plamínek Betlémského světla již plane ve foyer Nové radnice na Mariánském náměstí. Z katedrály sv. Víta ho přivezla náměstkyně pražské primátorky Eva Kislingerová a radní Jan Wolf. Pro Betlémské světlo si mohou lidé přijít ode dneška až do 6. ledna roku 2018.

Praha: Betlémské světlo je k dispozici ve foyer Nové radnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Betlémské světlo bude dnes, 18. prosince, ve foyer Nové radnice k dispozici do 20.00, stejně jako v další všední dny. Pro jeho plamínek si ale bude možné přijít i o víkendech a svátcích, kdy bude hlavní vchod do Nové radnice a foyer otevřeno v době od 9.00 do 16.00.

Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku, odkud se rozšířila do pětadvaceti zemí světa. K nám se Betlémské světlo dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a v rukou exilových skautů putovalo v prosinci 1989 až pod sochu sv. Václava v Praze. Letošní motto zní: „Dívejme se srdcem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…