Praha-Čakovice: Posílení školní dopravy z Třeboradic

16.02.2016 20:16

V říjnu 2015 obdržela MČ Praha-Čakovice stížnost na kapacitu ranního spoje školní linky 305. Na základě toho byla věc projednána s Regionálním organizátorem Pražské integrované dopravy, který v průběhu podzimu prověřil kontrolními průzkumy oprávněnost stížnosti a začal hledat řešení tohoto problému. Na základě toho bude od pondělí 18. ledna 2016 zaveden ke stávající lince 305 ranní posilový spoj v 7:35 z Třeboradic k základní škole Dr. E. Beneše (nám. J. Berana), který bude jezdit pod číslem nové linky 557. Spoj na tuto linku bude přejíždět z linky 110 a tedy dopravcem na lince bude Jaroslav Štěpánek.

Praha-Čakovice: Posílení školní dopravy z Třeboradic
Foto: www.cakovickypark.cz
Popisek: Praha-Čakovice, školka a hřiště

Dovolujeme si upozornit na následující skutečnost. Vzhledem k tomu, že v oblasti severu Prahy byl v danou dobu nejbližší volný autobus podle vyjádření ROPID v oblasti Bohnic/Čimic, byl pro přejezd vozů zvolen spoj z linky 110, který však přijíždí do Třeboradic několik minut před svým odjezdem v 7:35 na lince 557.

Analýzou historie sledovacího systému pro pohyb vozů pomocí GPS, kterou vozy na lince 110 disponují, bylo zjištěno, že na daném spoji linky 110 dochází pouze výjimečně ke zpožděním, avšak spoj jede z Hostavic přes Hloubětín a může být tedy ovlivněn nahodilými komplikacemi (nehodami) v dopravě. Tento parametr bude ROPID sledovat pomocí vyhodnocovacího systému, nicméně uvítáme zpětnou vazbu cestující veřejnosti v této věci. V případě, že v zastávce Třeboradice nebude v čas odjezdu 7:35 stanicovat vůz linky 110, který změní číslo na 557, doporučujeme cestujícím využít prioritně stávající školní linky 305 (jako dosud), která odjíždí z Třeboradic ve stejný čas jako školní linka 557, a která má také z Třeboradic shodnou trasu k základní škole.

Věříme, že opatření přispěje ke zlepšení cestování žáků do základní školy.

Přehled školních linek od 18. 1. 2016
305 - Hovorčovice - Třeboradice - Sídliště Čakovice (jen směr zpět) - Náměstí Jiřího Berana
557 - Třeboradice - Náměstí Jiřího Berana (v provozu jen v uvedeném směru)
575 - Sídliště Čakovice - Čakovický zámek - Náměstí Jiřího Berana

Na všech linkách jsou nasazeny standardní autobusy, ranní spoj linky 575 obsluhuje kloubový vůz.

Další rozvoj školní dopravy

Městská část kontinuálně informuje organizaci ROPID o aktuálních počtech žáků v základní škole a o dalším rozvoji základní školy. Na základě toho byl vznesen požadavek na posílení linky 575 ze sídliště Čakovice a to nejpozději od 1. 9. tohoto roku. Konkrétní řešení ještě nebylo definitivně stanoveno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…