Praha: Český traumatým se vrátil z Nepálu

30.05.2015 8:33

V pátek 29. května 2015 se český traumatým vrátil z Nepálu postiženého zemětřesením. Lékaře, zdravotní sestry a hasiče čekalo na Letišti Václava Havla srdečné uvítání. Za Hlavní město Prahu, které tuto humanitární misi podpořilo částkou 1,5 milonu korun, pozdravil zdravotníky a záchranáře radní Libor Hadrava.

Praha: Český traumatým se vrátil z Nepálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 a radní za ANO Libor Hadrava

„Především bych chtěl ocenit práci zdravotníků a hasičů a poděkovat jim. Jsem rád, že za finanční prostředky od města mohl  Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy pořídit potřebné vybavení zejména pro technické zajištění  záchranné mise. Většina vybavení zůstala na místě, bude ještě zapotřebí, protože postižená oblast stále funguje v provizorních podmínkách,“ řekl radní Libor Hadrava.

Český traumatým strávil v Nepálu 29 dní, jeho základna byla ve městě Melamchi v regionu Chautara, odkud mobilní tým vyjížděl i do obtížně přístupných míst. Během své mise ošetřili zdravotníci přes 1 100 lidí. Na základně zůstaly stany, postele, deky, umyvadla, kompresory, ale hlavně zbylé léky, obvazy a další zdravotnický materiál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…