Praha: Magistrát našel nový způsob, jak poskytnout volné byty lidem, kteří je potřebují

10.09.2015 10:46

Historicky první magistrátní analýza bytového fondu nese své ovoce. Hlavní město Praha může jeho prostřednictvím řešit i nový způsob pronájmu malometrážních bytů. Konkrétně využít většího počtu uvolněných bytů pro občany ve svízelné situaci, kteří nejsou schopni své bytové problémy vyřešit bez pomoci obce.

Praha: Magistrát našel nový způsob, jak poskytnout volné byty lidem, kteří je potřebují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Ano, našli jsme řešení. A reagujeme tím na situaci, kterou jednak potvrdila magistrátní analýza bytového fondu Hlavního města Prahy, neboli stoupající počet uvolňovaných malometrážních bytů, a jednak rostoucí počet žádostí, respektive dotazů občanů na možnost získat do pronájmu byt města,“ upřesnil Radek Lacko, radní pro oblast bydlení.

Díky kompletní analýze pražského bytového fondu, kterou magistrát završil a bude trvale aktualizovat, získalo město spolehlivý nástroj jak s bytovým fondem efektivně pracovat, aniž by dlouhodobě zůstával nevyužitý. Tomu odpovídá i nový způsob pronájmu malometrážních bytů. Ty budou určeny pro občany s trvalým pobytem v Praze a pro občany, kteří v Praze pracují či studují.

„O městské byty se zajímají nejčastěji občané, kteří zůstali sami, např. po rozpadu manželství, a mladí, kteří v Praze studují nebo pracují a hledají odpovídající bydlení za dostupné nájemné. Neočekáváme však, že o ně budou žádat lidé, kteří mají možnost – tedy zejména finanční, řešit svou bytovou otázku koupí či pronájmem bytu od soukromého vlastníka. Byty budou navíc výhradně v domech, které nejsou schváleny k prodeji,“ doplnil radní Lacko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…