Praha: Magistrátní úředníci se zapojili do soutěže Do práce na kole

14.06.2018 19:03

Úředníci z Magistrátu hlavního města Prahy se v květnu zúčastnili motivační soutěže Do práce na kole a přispěli tak ke zlepšení životního prostředí a zkvalitnění dopravy ve městě. Pomohli společně ušetřit 3,5 tuny CO2 a dohromady najeli 22 816 kilometrů. Kromě cyklistů a koloběžkářů se zúčastnili akce také běžci, chodci a ostatní, kteří jezdí do práce „na vlastní pohon“.

Praha: Magistrátní úředníci se zapojili do soutěže Do práce na kole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Dohromady 131 soutěžících sestavilo 36 týmů. Zastoupeny byly odbory Ochrany přírody, Strategických investic, Technické vybavenosti, Rozvoje a financování dopravy, Územního rozvoje a Stavebního řádu. Zapojili se i zaměstnanci z řad městských organizací jako DPP, a.s., TSK, a.s. nebo Městská policie. Cílem je motivovat zaměstnance k využívání aktivní dopravy, utužování vztahů v kolektivu a  také nabytí zkušeností z pohybu po městě pěšky nebo na kole.

„Žijeme v jednadvacátém století a ekologické způsoby dopravy budou do budoucna stále více nahrazovat například fosilní paliva. Pro některé lidi jde o praktický způsob přepravy, pro jiné je to už dnes doslova životní styl. Lidé se nechtějí projet na kole pouze o víkendu, ale chápou cyklodopravu jako reálný způsob, jak se každý den dostat do práce a zpět. Praha proto počítá do budoucna i s posílením cyklistické infrastruktury,“ řekl náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek.

Dohromady se v celé České republice zúčastnilo soutěže spolku Auto*Mat 16 347 zaměstnanců. Ti všichni překonali celkem 3 545 322,7 km vlastními silami. V rámci zápolení se soutěžícím podařilo ušetřit 457 tun CO2.

Letošní již osmý ročník přilákal o 27 % více účastníků než vloni a jeho hlavním tématem bylo „Zachraň město“, tedy upozornění na to, že právě více cyklistů může ulevit ulicím od přetížené automobilové dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…