Praha: Opencard bude transparentní a poskytne lidem jistotu

01.03.2014 6:31

Zastupitelstvo hlavního města Prahy ve čtvrtek na svém jednání schválilo návrh Rady na založení nové akciové společnosti, která by sjednotila všechny poskytované služby spojené s provozem Opencard.

Praha: Opencard bude transparentní a poskytne lidem jistotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

„Jsem rád, že na základě dlouhých jednání, která probíhala se společností EMS posledních 12 měsíců, došlo k dohodě. EMS je ochotná dále jednat o prodeji části své společnosti, která provozuje Opencard a jejím partnerem bude právě nově založená akciová společnost našeho města – Operátor Opencard, a.s.,“ uvedl k tomuto kroku pražský primátor Tomáš Hudeček a dodal: „Založením této akciové společnosti dojde ke sloučení všech činností souvisejících s činností Opencard pod jeden subjekt a maximálně to zjednoduší provoz karty, její správu a rozvoj.“

Umožní se tak například vstup dalším potencionálním strategickým partnerům, jako jsou banky či jiné instituce, což může přinést mnohé výhody a další funkce karty. Lidé si také už nebudou muset chodit vyřizovat kartu na dvě různá pracoviště, jako tomu bylo doposud. Vše bude konečně na jednom místě. „Komfort pro uživatele karty je pro nás na prvním místě. Nechceme, aby zpackaná rozhodnutí dřívějšího vedení vedla k tomu, že budou lidé v nejistotě, zda kartu ještě budou moci využívat, nebo ne. A také jsem velmi rád, že projekt Opencard, který přejde pod akciovou společnost, konečně podlehne pravidelným auditům a jeho financování tak bude jasné a průhledné,“ doplnil 1. náměstek primátora Jiří Vávra.

V případě, že by nedošlo na dnešním jednání ke schválení tohoto záměru, prodej části závodu patřícího pod EMS by byl zablokován a bylo by nutné prodloužit stávající smlouvy na další dva roky. To vše by muselo proběhnout v rámci jednacího řízení bez uveřejnění a touto cestou se už vedení města nechtělo nadále ubírat.

Přechod na akciovou společnost si vyžádá nějaké vícenáklady, které budou spojené se změnou technologických systémů v důsledku změny provozních postupů a správy osobních údajů. To vše ale bude kompenzováno úsporou v důsledku spojení agend a v úspoře na udržování složité smluvně-provozní struktury. „Jsem rád, že mohu říci, že tento postup, který dnes zastupitelstvo schválilo, přinese v dlouhodobém výhledu městu jednoznačně úspory,“ dodal Vávra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…