Praha: Pražská plynárenská dodá plyn i elektřinu České poště v dalších čtyřech letech

14.12.2019 8:35

Pražští plynaři uspěli v ostré konkurenci dalších tuzemských energetických společností a mezi lety 2020 až 2023 budou dodávat zemní plyn a elektřinu do několika stovek odběrných míst České pošty po celé České republice. Rozhodlo o tom výběrové řízení formou veřejné zakázky, kde Pražská plynárenská nabídla nejlepší podmínky a zvítězila.

Praha: Pražská plynárenská dodá plyn i elektřinu České poště v dalších čtyřech letech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V rámci dodávky zemního plynu společnost obhájila předchozí vítězství, v oblasti zajištění elektřiny pro Českou poštu uspěla poprvé. V rámci zemního plynu se jedná o roční objem dodávaného plynu cca 90 GWh, v rámci elektřiny  pak 77 GWh.

„Tohoto úspěchu si velmi vážím a beru jej jako potvrzení toho, že Pražská plynárenská se ubírá správným směrem a na trhu je úspěšná.  Podstatné a důležité je, že se nejedná o úspěch ojedinělý, protože podobně úspěšná byla tato společnost v posledních měsících i v rámci výběrových řízení na dodávku energií například pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Mladou Boleslav, Správu nemovitostí města Znojma, Brno a řadu dalších subjektů,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Pražská plynárenská je českým dodavatelem energií, kterou vlastní hlavní město Praha. Je druhým největším tuzemským dodavatelem zemního plynu a energie dodává do téměř 420 tisíc odběrných míst po celé České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…