Praha: Primátor předal vládu nad městem, vládne nový král Majálesu

05.05.2012 15:50

Pražský primátor Bohuslav Svoboda předal symbolický klíč od města novému králi Majálesu. Studentský svátek, oslava krás studentského života, ale také Jarmark studentských organizací a národů se tradičně konal v pražském parku Stromovka a novým králem Majálesu byl zvolen student Univerzity Karlovy, který vystupuje pod přezdívkou Převtělení sv. Václava.

Praha: Primátor předal vládu nad městem, vládne nový král Majálesu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Předávám ti vládu nad hlavním městem Prahou, spravuj jej se zodpovědností a láskou, ať žije král,“ řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) novému studentskému vládci a předal mu symbolický klíč od města. Nový král bude vládnout až do příštího Majálesu.

Volba studentského krále je tradičním prvkem oslav. V letošním roce o trůn usilovalo pět uchazečů z různých vysokých škol – VŠE, ČVUT, UK, VŠCHT a ČZU, kteří se prezentovali v jiných barvách. Zmíněné školy se také prezentovaly svými zónami na studentském jarmarku.

Korunovaci krále předcházel velký majálesový průvod plný alegorických vozů a masek, který prošel Prahou z náměstí Republiky do Stromovky, kde Majáles vyvrcholil open air festivalem.

Pražský Majáles 2012 je pokračování jedinečného projektu, ve kterém jsou sdruženy největší české Majálesy (Praha, Brno, Plzeň a Hradec Králové). V rámci širších oslav se uskutečnilo 29 dílčích studentských akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…