Kvalitnější stravování dětí ve školních jídelnách je jednou z dlouhodobých priorit radní Ireny Ropkové. Proto již v roce 2015 iniciovala vznik pozice metodika školního stravování, který má na starost právě aktivity vedoucí ke zlepšení dosavadní situace.
„V Praze jsme již delší dobu vnímali absenci odborných a aktuálních informací v oblasti školního stravování a v souvislosti s implementací dietního stravování jsme zaznamenali i šíření dezinformací. Naší hlavní snahou je zjistit potřeby a problémy, které trápí pracovníky ve školních jídelnách, a dle toho stanovit metodickou podporu. Školní stravování pomáhá formovat stravovací návyky žáků a studentů, a proto je důležité této problematice věnovat zvýšenou pozornost,“ uvedla radní Irena Ropková.
V rámci odborných seminářů pro pracovníky školních jídelen proběhlo dotazníkové šetření, které v současné době probíhá také mezi řediteli škol. Po jeho vyhodnocení bude stanoven další směr působení. Doposud semináře poukázaly na to, že je nutné podporovat nejen komunikaci mezi zařízeními školního stravování navzájem, ale také komunikaci a šíření dobré praxe mezi jednotlivými řediteli a zřizovateli.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV