Praha: Tunelový komplex Blanka překonal hranici 1 milionu projetých aut

09.10.2015 17:00

Během tří týdnů, které uplynuly od spuštění provozu pražských tunelů Brusnice, Dejvice a Bubeneč, projelo novou částí Městského okruhu již více než 1 milion automobilů.

Praha: Tunelový komplex Blanka překonal hranici 1 milionu projetých aut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projížka tunelovým komplexem Blanka. Ten má být konečně otevřen tuto sobotu

Dle náměstka primátorky Petra Dolínka je toto vysoké číslo jasným důkazem, že nejdelší městský tunel v Evropě pražskému provozu pomáhá, řidiči se s ním sžili a využívají ho pro každodenní cestování hlavním městem. Bezproblémový provoz umožnil již v první pracovní den po otevření navýšení rychlosti v tunelech na 70 km/h.

„Mám velkou radost, že se řidiči v tak krátké době naučili tunely využívat a ty mohou přispívat ke zlepšování plynulosti provozu a průjezdnosti v našem hlavním městě. Samozřejmě je potřeba ještě nějaký čas, aby si doprava úplně sedla, až opadne první vlna zvědavosti. Již nyní ale pracujeme na vyhodnocování provozu, abychom mohli začít s realizací návazných dopravních opatření,“ dodává Petr Dolínek, který již avizoval, že podpoří mimo jiné požadavky Prahy 6 na zavedení opatření, která by měla zmírnit zahuštění dopravy, se kterou se městská část po otevření tunelů potýká.

V rámci návazných opatření začne již 10. října první etapa zklidňování Veletržní ulice, které bylo avizováno již před otevřením Tunelového komplexu Blanka. Potvrdily se předpoklady, že v lokalitě dojde k výraznému úbytku povrchové dopravy a zklidňující opatření jsou proto zcela na místě. Dojde ke snížení počtu jízdních pruhů, přibudou parkovací místa a realizovány budou také úpravy pro cyklisty. „Opatření nepochybně přispějí ke zvýšení kvality života místních obyvatel,“ dodává náměstek Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…