Praha: Ulice v Kolodějích projdou rekonstrukcí

02.11.2017 10:46

Rada hl. m. Prahy rozhodla o vítězi veřejné zakázky na opravu komunikací v ulicích Podzámecká, K Jízdárně, Úvozová, U Kosinů, Sedlovická, Synkovická, K Sibřině, Dobřanská, Kounovská, Kvasinská a Bohdašínská v městské části Praha - Koloděje. Vítězem veřejné zakázky se stala společnost Ekologické a inženýrské stavby, s. r. o. s nabídkovou cenou 44 920 000 Kč bez DPH.

Praha: Ulice v Kolodějích projdou rekonstrukcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Živičný kryt komunikací je nadměrně porušen provozem a stavebními pracemi po pokládce inženýrských sítí. Odvodnění komunikací je částečně nefunkční, a v některých místech i kapacitně nedostačující. Stávající splašková kanalizace již nevyhovuje současným podmínkám provozu. Rekonstrukcí dojde ke zvýšení bezpečnosti provozu, usměrnění dopravy v daném území, zvýšení urbanistického rázu dané lokality a zlepšení technické vybavenosti pro obyvatele MČ Praha – Koloděje. Součástí stavby je i řešení likvidace dešťových vod, rekonstrukce stávající splaškové kanalizace, výstavba spojovacího chodníku mezi ulicemi K Sibřině a V Lipách, přeložky sdělovacích kabelů a zařízení veřejného osvětlení.

„Realizací této akce se výrazně zlepší životní prostředí v Kolodějích,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…