Praha: V Letňanech byla znovuotevřena mimoúrovňová křižovatka

01.06.2012 6:43

Náměstek primátora hl. m. Prahy Josef Nosek (ODS) ve čtvrtek znovuotevřel mimoúrovňovou křižovatku Liberecká – Kbelská - Cínovecká. Ta v současné době nahrazuje funkci zatím nerealizované severovýchodní části silničního okruhu kolem Prahy.

Praha: V Letňanech byla znovuotevřena mimoúrovňová křižovatka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Jsem rád, že se konečně podařilo dokončit stavbu, která má takový význam pro široké okolí Letňan, Proseku a Čakovic. Křižovatka pomůže zmírnit dopravní zatížení místních komunikací, což ušetří řidičům čas, který by strávili v zácpách a místním obyvatelům alespoň částečně uleví od emisí z projíždějících automobilů. Místo se navíc stane bezpečnějším,“ uvedl náměstek Josef Nosek.

Stavba po dokončení výrazně zlepší propustnost křižovatky. Společně s Průmyslovým polokruhem, v současné době a zřejmě i v dlouhodobějším výhledu, přebírá funkci zatím nerealizované severovýchodní části Silničního okruhu kolem Prahy. Průmyslový polokruh přebírá též funkci tzv. Expresního silničního okruhu, což znamená, že zde dlouhodobě bude převáděna velká dopravní zátěž včetně tranzitní dálkové dopravy, zejména pak v souvislosti s uvedením do provozu stavby Vysočanské radiály.

Od 1. 6. do 1. 7. 2012 bude zaveden provoz všemi směry po dokončených rampách v omezeném režimu - jednom pruhu. Toto omezení je nutné pro definitivní dokončení stavby např. k opravě objízdných tras apod.

Zprovozněná křižovatka zmírní dopravní zatížení okolních komunikací a zároveň se výrazně zlepší dopravní dostupnost Obchodního centra Letňany, které je největším obchodním centrem v České republice a je oblíbeným nákupním a zábavním cílem pro Pražany i lidi ze širokého okolí. Do spádové oblasti OC Letňany patří například Mělnicko, Roudnicko nebo Mladoboleslavsko. Nová křižovatka těmto zákazníkům urychlí cestu o zhruba 10 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…