Praha: V Letňanech byla znovuotevřena mimoúrovňová křižovatka

01.06.2012 6:43 | Zprávy

Náměstek primátora hl. m. Prahy Josef Nosek (ODS) ve čtvrtek znovuotevřel mimoúrovňovou křižovatku Liberecká – Kbelská - Cínovecká. Ta v současné době nahrazuje funkci zatím nerealizované severovýchodní části silničního okruhu kolem Prahy.

Praha: V Letňanech byla znovuotevřena mimoúrovňová křižovatka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Jsem rád, že se konečně podařilo dokončit stavbu, která má takový význam pro široké okolí Letňan, Proseku a Čakovic. Křižovatka pomůže zmírnit dopravní zatížení místních komunikací, což ušetří řidičům čas, který by strávili v zácpách a místním obyvatelům alespoň částečně uleví od emisí z projíždějících automobilů. Místo se navíc stane bezpečnějším,“ uvedl náměstek Josef Nosek.

Stavba po dokončení výrazně zlepší propustnost křižovatky. Společně s Průmyslovým polokruhem, v současné době a zřejmě i v dlouhodobějším výhledu, přebírá funkci zatím nerealizované severovýchodní části Silničního okruhu kolem Prahy. Průmyslový polokruh přebírá též funkci tzv. Expresního silničního okruhu, což znamená, že zde dlouhodobě bude převáděna velká dopravní zátěž včetně tranzitní dálkové dopravy, zejména pak v souvislosti s uvedením do provozu stavby Vysočanské radiály.

Od 1. 6. do 1. 7. 2012 bude zaveden provoz všemi směry po dokončených rampách v omezeném režimu - jednom pruhu. Toto omezení je nutné pro definitivní dokončení stavby např. k opravě objízdných tras apod.

Zprovozněná křižovatka zmírní dopravní zatížení okolních komunikací a zároveň se výrazně zlepší dopravní dostupnost Obchodního centra Letňany, které je největším obchodním centrem v České republice a je oblíbeným nákupním a zábavním cílem pro Pražany i lidi ze širokého okolí. Do spádové oblasti OC Letňany patří například Mělnicko, Roudnicko nebo Mladoboleslavsko. Nová křižovatka těmto zákazníkům urychlí cestu o zhruba 10 minut.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…