Praha: V lesoparku Vinice otevřeli nový DiscGolf Park

19.09.2015 9:37

V lesoparku Vinice v Praze Běchovicích je otevřeno nové hřiště pro hru zvanou discgolf. Lokalita je dostupná pěšky ze zastávky autobusu Běchovice nebo na kole z Běchovic po cyklostezce směr Horní Počernice. Začátek hřiště včetně orientační mapy celého areálu je přímo u cyklostezky. Po dokončení rekonstrukce přilehlé železniční tratě bude přímo u lesoparku zprovozněna vlaková zastávka Praha Běchovice – střed, kterou staví Hl. m. Praha.

Praha: V lesoparku Vinice otevřeli nový DiscGolf Park
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Golfový areál, ilustrační foto

Lesopark Vinice byl založen na ploše zhruba 40 hektarů na původně zemědělské půdě teprve v roce 2007 a je tedy jedním z nejmladších nových zelených ploch v Praze. Protože přes území lesoparku vede několik nadzemních vedení elektřiny, nebylo možné v jejich ochranných pásmech vysazovat vzrostlou zeleň, ale bylo nutné zde založit větší plochy trávníků. Proto byl  discgolf  zvolen právě pro tento lesopark jako vhodná doplňková rekreační aktivita. „Jsem ráda, že se toto území podařilo využít jako sportoviště. Uvidíme, zda se discgolf jako sportovní aktivita mezi Pražany ještě více ujme. Podle mě tento potenciál má,“ uvedla radní Jana Plamínková.

Discgolf je sport, který vznikl v 70. letech v USA a od té doby si získává stále větší popularitu po celém světě. Vychází z pravidel klasického golfu s tím rozdílem, že místo holí a míčků, hráč hází létající talíř, který se snaží umístit do speciálního discgolfového koše. Ten je ekvivalentem golfové jamky. Hráč, který projde celé hřiště s nejnižším počtem hodů, se stává vítězem.

Nově otevřené hřiště je jedním z pěti hřišť v Praze, má celkem devět stanovišť a svojí délkou 1 206 metrů je nejdelší. Délka jednotlivých hodů na stanovištích se pohybuje v rozmezí od 62 do 227 metrů a svojí délkou a obtížností uspokojí i pokročilé hráče. Možnost hraní na discgolfovém hřišti není nijak časově omezena, plocha celého lesoparku je přístupná celoročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…