Praha: Výtoň dostane lepší protipovodňovou ochranu

13.03.2017 17:15

Oblast Výtoně se dočká lepší protipovodňové ochrany. Rada hl. m. Prahy dnes schválila dvě investiční akce s odhadovanými náklady 13 000 000 korun. Příslušný tisk předložila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Praha: Výtoň dostane lepší protipovodňovou ochranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Vylepšena bude oblast koncové trasy toku Botiče. V současné době používané pytle s pískem zde budou vyměněny za klasické mobilní hrazení s hliníkovými hradidly. Investiční náklady jsou zde odhadovány na 7 100 000 Kč.

Dále bude upraven výtok ze zatrubněné části Botiče do Vltavy. V případě zanesení zábradlí mostního objektu v těsné blízkosti ústí Botiče dochází k podstatnému snížení průtočného profilu. Náklady jsou odhadovány na 5 100 000 korun.

„Na Rašínově nábřeží bude instalováno mobilní hrazení s hliníkovými hradidly. Další fází je řešení výtoku ze zatrubněné části Botiče, aby nedocházelo ke škodám při vzdouvání vody v nezatrubněné části v ulici Na Slupi,“ doplnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…