Praha: Za podpory města vyvrcholil šampionát pro děti z dětských domovů

09.10.2017 19:00

Cyklistickým závodem v Dolních Počernicích se o víkendu uzavřel letošní ročník Dětského domov Cupu, sportovního soutěžního seriálu pro děti z dětských domovů. Hlavní město projekt dlouhodobě podporuje, proto jeho nejlepší účastníky odměnil i pražský radní Libor Hadrava a náměstkyně Eva Kislingerová.

Praha: Za podpory města vyvrcholil šampionát pro děti z dětských domovů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Jedná se o akci, na kterou si vždy snažím udělat čas. Jeho dramaturgie neskýtá účastníkům jen vzrušení ze sportovního klání. Cyklistický závod tradičně probíhá pod názvem Prevencí proti nehodám. Za patronátu městské policie je spojen s preventivním programem, který děti, ale i dospělé učí, jak se chovat bezpečně jako účastník silničního provozu a k tomu cyklista. Zastávám-li tedy svůj úřad radního pro bezpečnost a prevenci kriminality, pak mohu takový projekt jen uvítat,“ uvedl Libor Hadrava, který závodníkům předal dárky za Magistrát hlavního města Prahy.

Z celé republiky zavítalo do Prahy na poslední podnik mistrovství celkem 27 týmů. Chlapci i dívky z dětských domovů se jej účastnili ve třech věkových kategoriích. V závodě, rozděleném na dvě části - praktickou a teoretickou - získávali body při rychlostních závodech, za správný průjezd křižovatkou, při jízdách zručnosti nebo při dopravních testech.

V pořadí již šestnáctý ročník Prevencí proti nehodám vyhrál dětský domov Dlažkovice, druzí skončili závodníci z Horního Slavkova a Chebu, třetí místo obsadil tým ze Žíchovce. Dárky a ceny, připravené pro všechny účastníky závodu, dětem společně předali zástupci partnerů projektu. Za Magistrát hlavního města Prahy to byl radní Libor Hadrava a náměstkyně Eva Kislingerová.

„V době, kdy se z tradičních způsobů trávení času mládeže a dětí vytratil dost výrazně pohyb, je chvályhodná každá snaha o vytvoření vhodné příležitosti pro sportovní aktivitu. Pokud se k fyzické námaze přidá i něco, co procvičí mozkové buňky a v těch paměťových to zůstane, v takovém případě se jedná o naprosto báječnou akci. Této akci se splnit očekávání určitě povedlo. Je skvělé, že hlavní město Praha má možnost tento druh činnosti podporovat,“ uzavřela Eva Kislingerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…