Praha: Začal tradiční Veletrh fiktivních firem. Mládež si může založit a řídit vlastní firmu

21.03.2019 9:30

Prezentovat založení a vedení vlastní firmy mohou dnes studenti středních škol na tradičním mezinárodním Veletrhu fiktivních firem v Křižíkově pavilonu B na Výstavišti Praha. Již 25. ročník této oblíbené akce opět podporuje i hlavní město Praha, slavnostního zahájení se zúčastnil radní hl. m. Prahy Jan Chabr.

Praha: Začal tradiční Veletrh fiktivních firem. Mládež si může založit a řídit vlastní firmu
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

„Jde z mého pohledu o jeden z nejlepších projektů, který nenásilnou, a přitom realistickou formou dokáže žákům škol přiblížit, co to znamená založit vlastní společnost. Ale hlavně ji řídit a přivést k podnikatelskému úspěchu. To je něco, co dětem běžné osnovy nejsou schopny nabídnout, a všem učitelům, a samozřejmě i žákům, kteří se do projektu zapojují, patří poděkování,“ uvedl radní Jan Chabr.

Na veletrhu prezentují studenti středních škol z více než deseti zemí světa práce fiktivních firem, které v rámci výuky založili. Fiktivní firma má svého ředitele, sekretariát, marketing, právní, zásobovací i odbytové oddělení a účtárnu. Práce ve fiktivní firmě je praktickou formou výuky, při níž se studenti učí činnosti, které musí zvládnout běžný podnikatel. Zároveň si také procvičí a upevní teoreticky nabyté vědomosti, čímž se připravují k maturitě a dalšímu profesnímu životu.

Existenci fiktivních firem na školách umožňuje Centrum fiktivních firem (CEFIF), které je součástí Národního ústavu pro vzdělávání. CEFIF simuluje činnosti živnostenského a finančního úřadu, obchodního rejstříku, zdravotní a sociální pojišťovny, komerční pojišťovny, banky a centrálního dodavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…