Praha: Zastupitelé schválili vstup do bytových družstev. Potřebné profese díky tomu získají dalších 70 bytů

13.12.2019 10:04

Zastupitelstvo hl. m. Prahy na svém čtvrtečním zasedání schválilo vstup do bytových družstev, která městu umožní nadále disponovat městskými byty, jež by jinak skončily v privatizaci. Město si takto ponechá 70 bytů, které poskytne zástupcům veřejných profesí, jako jsou učitelé či sociální pracovníci.

Praha: Zastupitelé schválili vstup do bytových družstev. Potřebné profese díky tomu získají dalších 70 bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

 Již na svém jednání v říjnu Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo změnu pravidel privatizace, díky níž si Praha může ponechat prázdné byty v domech, kde jinak bude podle harmonogramu dokončena poslední vlna privatizace.

Praha si tak ponechá 70 bytů. „Při současných extrémních cenách bydlení v Praze je nutné, aby město mělo dostatek bytů mimo jiné i pro zástupce důležitých profesí pro společnost, jako jsou učitelé, hasiči, zdravotníci či sociální pracovníci. Státem nastavené platové tabulky totiž naneštěstí nezohledňují to, že v Praze jsou mnohem vyšší životní náklady než jinde v Česku. Proto jsem rád, že jsme se v koalici shodli na tom, že zbavovat se prázdných bytů by bylo absurdní, a podařilo se nám tak zachránit alespoň 70 bytů, které budou následně zástupcům těchto profesí poskytnuty k pronájmu za dostupnou cenu,“ říká radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…