Praha chce zavést integrovaný systém kontaktních míst pro bydlení

03.09.2019 19:12

Rada hl. m. Prahy schválila nový projekt, který počítá se zavedením jednotných kontaktních míst pro bydlení. Jeho cílem je zjednodušit lidem v bytové nouzi řešení jejich situace. O dotaci na něj Praha požádala Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Praha chce zavést integrovaný systém kontaktních míst pro bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Projekt počítá se zprovozněním centrálního koordinačního místa a s kontaktními místy v jednotlivých městských částech. Kontaktní místa pro bydlení mají zjednodušit občanům způsob hledání odpovídajícího bydlení a pomoci jim při řešení sociálních problémů. Mohou se na ně tedy obrátit všichni občané, kteří řeší bytovou situaci a potřebují poradit se záležitostmi spojenými s bytovou problematikou. Aktivity kontaktních míst se budou také zaměřovat na prevenci ztráty bydlení.

V současnosti se nacházejí kontaktní místa pro bydlení jen ve dvou městských částech. „Praha by měla být mnohem aktivnější v řešení bytové nouze svých občanů. Chceme ve spolupráci s městskými částmi zjišťovat reálný stav bytové nouze na území Prahy a vytvořit přehledný systém pro Pražany, kteří potřebují pomoci se zajištěním bydlení. K tomu budou sloužit kontaktní místa pro bydlení, která by ideálně měla být na každé městské části. V současnosti mají kontaktní místa pro bydlení pouze Praha 7 a Praha 10 a my se s pomocí peněz z ministerstva práce pokusíme síť kontaktních míst rozšířit,“ uvádí radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Předpokládané náklady na vytvoření integrovaného systému kontaktních míst činí 49 795 000 Kč. Praha proto podala žádost o dotaci v rámci inovačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí, přičemž se počítá s finanční spoluúčastí hlavního města ve výši 2 849 750 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…