Praha fotografická zná své vítěze

19.08.2011 10:35

Jubilejní ročník soutěže Praha fotografická zná své vítěze. Primátor Bohuslav Svoboda předal ceny v jedenácti kategoriích a zahájil výstavu vítězných a vybraných snímků, která proběhne od 19. srpna do 11. září 2011 na Staroměstské radnici.

Praha fotografická zná své vítěze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Praha fotografická nám opět ukázala, že Praha se neustále mění a je zde stále něco nového, co stojí za zvěčnění. Za patnáct let svého trvání se soutěže zúčastnilo téměř dva tisíce autorů: fotografů Prahy, jejích obyvatel i návštěvníků, turistů z domova i z ciziny. Jejich objektivy mapují proměny hlavního města a vypráví nám příběh Prahy - ta na nich má mnoho tváří: konkrétních lidí, staveb, ulic, zákoutí... soutěž tak má pro nás všechny velikou výpovědní a dokumentační hodnotu," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda, který zahájil jubilejní patnáctý ročník výstavy a převzal patnáct fotografií - za každý ročník jednu.

Soutěž nazvaná Praha fotografická na památku velkého fotografa Prahy Josefa Sudka je pořádána každoročně od roku 1996 a Hlavní město Praha ji od počátku podporuje formou spolupořadatelství, později formou partnerství.

Soutěž a výstava Praha fotografická jsou jednou z nejvýznamnějších akcí konaných u nás pro fotografy, profesionální i amatérské. Svým charakterem se řadí mezi mezinárodní soutěže, neboť zapojuje i zahraniční fotografy a návštěvníky Prahy.

Letošní rok zasedala porota ve složení: Tomáš Bican - fotograf, Ondřej Čihař - Et Netera, Karel Kuklík - fotograf, PhDr. Věra Matějů - předsedkyně Svazu českých fotografů, Ing. Marcela Řezníčková - Foma Bohemia, Milan Sedláček - Nipos Artama, Lubomír Schmida - předseda Zväzu slovenských fotografov, Petr Šálek - fotograf, Jaroslav Šimon - Magistrát hlavního města Prahy, Ing.Radim Vejvoda - Olympus, Jiří Všetečka - fotograf (předseda poroty), Olina Zlámalíková - FotoVideo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …