Praha podporuje rozvoj náplavek, radní Chabr je chce oživit dalšími akcemi

02.02.2019 11:39

Hlavní město plánuje v letošním roce pokračovat v revitalizaci náplavek. Radní hl. m. Prahy pro majetek Jan Chabr chce také více podporovat akce pro veřejnost, které by zaujaly rodiny s dětmi nejen v letních měsících, ale i v zimě. V sobotu 2. února začnou například na Náplavce Rašínova nábřeží tradiční farmářské trhy, které jsou podle Jana Chabra typickým příkladem akce, jakých by si představoval v Praze více.

Praha podporuje rozvoj náplavek, radní Chabr je chce oživit dalšími akcemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání zastupitelstva hlavního města. Na programu byl mimo jiné i rozpočet na příští rok

„Tento rok se budou náplavky dále revitalizovat, což je rozhodně dobrá zpráva. Pražské náplavky jsou místa, která by měla sloužit hlavně pro veřejnost, a lidé by neměli jen procházet prázdným nábřežím. Budu se tak ještě více snažit, aby Praha podporovala různé akce jako farmářské trhy nebo food trucky,“ říká radní hl. m. Prahy Jan Chabr. „Oživíme tak nejen centrum, ale hlavně nabídneme Pražanům další příležitost, jak trávit čas v příjemném prostředí u břehů Vltavy,“ dodává radní.

Farmářský trh Náplavka právě letos slaví již desátý ročník a lidé si zde mohou zakoupit nejen čerstvé potraviny, ale například si opéct buřty na ohni v centru Prahy. „Chci také vyzdvihnout snahu pořadatelů o ekologické smýšlení. I vratné kelímky nebo sleva při přinesení vlastního tácku je cesta, jak přispět ke změnám k lepšímu, o které se na náplavkách snažíme,“ uzavírá pražský radní Chabr.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…