Praha staví protipovodňovou ochranu

02.06.2013 9:58

O povodňové situaci v Praze dnes od rána jedná na Nové radnici na Mariánském náměstí Krizový štáb hl. m. Prahy svolaný 1. náměstkem primátora Tomášem Hudečkem (TOP 09), pověřeným kompetencemi primátora hl. m. Prahy.

Praha staví protipovodňovou ochranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Současně s vyhlášením 2. stupně povodňové aktivity jsme časně ráno rozhodli o zahájení výstavby protipovodňových opatření podle povodňového plánu ve Stromovce, v Libni, na Zbraslavi, v Modřanech a na Kampě. Vzhledem ke stávající prognóze nyní už Praha staví kompletní protipovodňovou ochranu. O pomoc jsme požádali armádu, vojáci by měli doplnit potřebný počet lidí na stavbu protipovodňových zábran. Na naši žádost pomohou některé soukromé firmy s dopravou,“ řekl náměstek Hudeček. Jak doplnil, jednotný záchranný systém hl. m. Prahy v této chvíli pracuje naplno a je připraven na další vývoj, kdy se očekává ještě zvýšení hladin na Vltavě, Berounce i Sázavě. Podle aktuální situace budou případně uplatněna i některá další opatření v dopravě individuální a hromadné.

V souvislosti se stavbou protipovodňových zábran byl přerušen provoz tramvajové linky č.  17 v úseku Nádraží Holešovice – Ke Stírce. Ze stejného důvodu byl také přerušen provoz autobusových linek Pražské integrované dopravy v ulici K Hrnčířům.

V 10.30 hodin bude jednání Krizového štábu pokračovat, jsou na něj přizváni zástupci Krizových štábů městských částí hl. m. Prahy.

V provozu je bezplatná informační linka MHMP 800 100 991, kam se mohou lidé obracet s dotazy v souvislosti s povodňovou situací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…