Praha učinila další krok k obnově Trojské kotliny

06.12.2017 16:00

Hlavní město Praha a městské části Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha – Troja a Povodí Vltavy podepsaly memorandum o budoucnosti Trojské kotliny. Měla by vzniknout místní správa, která by koordinovala péči a rozvoj daného území.

Praha učinila další krok k obnově Trojské kotliny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Trojská kotlina je jedním z nejcennějších přírodních území v Praze. Citlivý rozvoj krajiny je možné zaručit pouze stabilní dlouhodobou spoluprací mezi jednotlivými aktéry a správci území, kteří se budou pravidelně setkávat u jednoho stolu,“ řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

„Jde o další krok při vzniku příměstského parku Trojská kotlina. Toto území je natolik složité, že se bez koordinované správy neobejde,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková, která má vznik příměstského parku na starosti. Podobným způsobem vzniká i příměstský park Soutok při ústí Berounky do Vltavy.

O území by měla napříště pečovat místní správa, která by řešila péči o zelené plochy (například spásáním ovcemi) či zajišťovala vzdělávací programy pro školy. Místní správa by měla sdružovat zástupce městských částí, hlavního města a dalších aktérů, kteří v Trojské kotlině hrají důležitou roli. Ti budou spolupracovat na plánování budoucnosti kotliny, rozvíjet její potenciál a budovat místní identitu.

Tyto snahy navazují na Koncepci Císařského ostrova a Akční plán, který Rada hl. m. Prahy schválila v srpnu 2017. Vznik místní správy je jedním z opatření, které navrhuje Akční plán. Kromě toho se chystá i přírodě blízká revitalizace břehů Vltavy podél Císařského ostrova či nová lávka z Prahy 6 přes Císařský ostrov k zoologické zahradě. Více informací naleznete na www.iprpraha.cz/cisarskyostrov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…