Praha už ví, jak rozdělí stamiliony z EU

25.06.2013 6:31 | Zprávy

Kam přijdou stamiliony korun poskytnuté Evropskou unií? Praha už se rozhodla. Zastupitelstvo hlavního města Prahy včera odsouhlasilo přidělení evropských dotací z Operačních programů Praha – Adaptabilita a Praha – Konkurenceschopnost. Určeny budou jak pro investiční tak neinvestiční projekty.

Praha už ví, jak rozdělí stamiliony z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Více než 480 milionů korun bude vyhrazeno pro oblast vzdělávání, usnadnění vstupu na trh práce. Konkrétně umožní peníze z Operačního programu Praha – Adaptabilita podporu rozvoje znalostní ekonomiky, usnadní vstup na trh práce jakkoliv znevýhodněným osobám, ale především umožní modernizaci počátečního vzdělávání.

„Vzdělávání považuji osobně za velmi důležité a jsem opravdu ráda, že díky evropským fondům můžeme podpořit řadu pro společnost významných projektů, které napomáhají zkvalitnění výuky, rozvíjejí spolupráci škol s různými podniky či veřejnými institucemi zejména z oblasti výzkumu a vývoje,“ vyjmenovává pražská radní Eva Vorlíčková (TOP 09).

Jedním z 277 úspěšných žadatelů, který získá podporu z evropských fondů je i Gymnázium Jana Nerudy v Praze, které vypracovalo velmi zajímavý návrh na modernizaci a zatraktivnění výuky přírodovědných předmětů. Tímto projektovým záměrem chce gymnázium zvyšovat zájem studentů právě o tyto vědy, čímž chce nemalou měrou přispět k výchově budoucích vědeckých pracovníků.

V rámci investičních programů pak necelých 320 miliónů korun přispěje prostřednictvím Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost k revitalizaci a ochraně území a také k podpoře ekologicky příznivé veřejné povrchové dopravy.

„Zatraktivnění prostředí pro trávení volného času pro všechny generace bude například představovat Rekreační a kondiční areál v  Praze 12, který včera Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo,“ upřesňuje radní Eva Vorlíčková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…