Pražské školy dostaly příspěvek od ministerstva. Jako odměnu za úspěchy

22.04.2015 18:14

Rada hlavního města Prahy na svém zasedání schválila rozdělení neinvestičního příspěvku ze státního rozpočtu pro školy, které uspěly v loňském roce v soutěžích. Prostředky určené na odměny pedagogům, kteří se zasloužili o úspěch žáků a studentů, dosáhly v případě škol zřizovaných hlavním městem téměř 1,7 milionu korun, uvedla radní pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková (ČSSD).

Pražské školy dostaly příspěvek od ministerstva. Jako odměnu za úspěchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Hlavnímu městu bylo zasláno z rozvojového programu ministerstva školství určeného na hodnocení žáků a studentů podle výsledků v soutěžích celkem více než 1,8 milionu korun. „Školám zřizovaným hlavním městem z této částky náleží největší část, a to 1,65 milionu korun. Zbytek je vyplácen soukromým školám,“ uvedla radní Ropková.

Nejúspěšnější školou bylo z pohledu ministerstva školství prestižní Gymnázium Jana Keplera, kterému náleží dle rozhodnutí celkem 203 tisíc korun na odměny pedagogům. Ze soukromých škol bylo nejúspěšnější gymnázium PORG v pražské Libni, které obdrží bezmála sto tisíc korun.

Radní Ropková je s výsledkem pražských škol spokojená. „Mám radost, že se pražské školy, zejména ty zřizované hlavním městem, účastní celostátních soutěží v celé řadě oborů. Úsilí pedagogů, kteří vedou své žáky a studenty k soutěživosti a snaze vyčnívat nad průměrem, je třeba ocenit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…