Pražští senioři se setkají v Obecním domě

23.03.2018 10:48

Hlavní město pořádá v neděli 25. března Jarní setkání seniorů. Akce se bude konat od 15.00 do 19.00 v Obecním domě a je určena především pro klienty příspěvkových organizací hlavního města Prahy, vstupné se neplatí. O toto reprezentativní setkání pražských seniorů je velký zájem, všechny vstupenky jsou již rozebrány.

Pražští senioři se setkají v Obecním domě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Obecní dům v Praze

Jarní setkání seniorů je první akcí tohoto druhu, kterou hlavní město Praha pořádá. Důvodem jejího pořádání je snaha o začlenění mnohdy marginalizovaných seniorů do kulturního života metropole. Hlavní cílovou skupinou jsou klienti příspěvkových organizací zřizovaných hlavním městem, tedy domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem. Především tito lidé mají velmi omezené možnosti návštěv podobných kulturních událostí, kde se mohou socializovat a při tanci či poslechu hudby prožít nezapomenutelné odpoledne.

„Doufám, že tím nastartujeme novou tradici, protože věřím, že takové akce mají smysl a seniory potěší. Možností setkávání se v kulturním prostředí totiž zdaleka není dostatek, ale jak ukazuje ten velký zájem, tak poptávka určitě je velká,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

„Jarní setkání seniorů je další službou, kterou se Praha jako zřizovatel těchto domovů snaží poskytnout jejich klientům možnosti pro důstojný a aktivní život ve stáří, motivovat je a zprostředkovat jim kontakt se společenským prostředím. Jak vidíme na velkém zájmu o setkání v Obecním domě, senioři chtějí svůj čas trávit aktivně a naší povinností je jim to v míře co nejvyšší umožnit. V pořádání těchto setkání chceme rozhodně pokračovat i v budoucnu,“ doplnil radní pro oblast sociálních věcí Daniel Hodek.

Seniory v Obecním domě čeká především bohatý kulturní program s řadou známých jmen. Představí se například Orchestr Karla Vlacha, Josef Zíma, Yvetta Simonová či Václav Neckář, celé setkání budou moderovat Saskia Burešová a Alexandr Hemala.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…