Přelouč: Historické a etnografické přednášky pro rok 2018

03.01.2018 13:02

I v letošním roce připravuje Mgr. Matěj Pešta Cyklus historických a etnografických přednášek. V příloze naleznete celkový přehled.

Přelouč: Historické a etnografické přednášky pro rok 2018
Foto: mestoprelouc.cz
Popisek: Přelouč

Vážení příznivci přeloučské historie a přeloučského (postupně obnovovaného) muzea,

v lednu 2018 Vás zveme na dvě zajímavé akce. V chodbě před výstavním sálem můžete nadále navštívit výstavu „Přeloučský rodák František Filipovský“, která byla otevřena již před půl rokem. Na výstavě se návštěvník dozví mnohé zajímavosti zejména o vztahu F. Filipovského k Přelouči. Výstava je přístupná zdarma v pracovní době KICMP.

Již čtvrtým rokem pořádáme Cyklus historických a etnografických přednášek. Letos proběhne výjimečně přednášek osm, abychom vyhověli těm zájemcům o přednášku dr. Zachaře o přeloučských výtvarnících, kteří se loni v říjnu nedostali do sálu. Plakát na všechny přednášky zasíláme v příloze.

Nyní zveme na první přednášku, která se bude konat v úterý 30. ledna od 18.00 v přednáškovém sále KICMP na Masarykově náměstí čp. 26.

Jmenuje se „Beatová a rocková hudba na Přeloučsku v letech 1964-1990“. Přednáší M. Pešta a J. Foršt.

Posluchači se dozví řadu zajímavých informací o rockové hudbě na Přeloučsku v první etapě jejího vývoje. Namátkově o více či méně známých kapelách The Beatboys, The New Generation (Generace) či Polymetal, nebudou chybět zmínky o dalších beatových, rockových, metalových, undergroundových či punkových kapelách. V rámci přednášky si pustíme i několik hudebních nahrávek a promítneme řadu fotografií.

Pokud máte nějaké materiály týkající se rockové hudby na Přeloučsku v letech 1964-1990, můžete je přinést na přednášku (třeba jen k oskenování).

Vstupné činí 40 Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…