Přelouč: Nový most ve Valech zajistí lepší propojení obou břehů Labe

26.03.2018 14:30

Setkáním se starostkou Přelouče Irenou Burešovou zakončil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický svoji návštěvu města. Jedním z témat jednání byly krajské investice do dopravní infrastruktury včetně připravované rekonstrukce mostu ve Valech u Přelouče. Hejtman se starostkou projednával také situaci ve zdravotnictví či záležitosti životního prostředí.

Přelouč: Nový most ve Valech zajistí lepší propojení obou břehů Labe
Foto: mestoprelouc.cz
Popisek: Přelouč

„Výstavba mostu ve Valech je pro nás důležitá z hlediska plnohodnotného propojení obou břehů Labe v dané lokalitě. Tato stavba nahradí současné mostní provizorium omezující dopravní obslužnost a zároveň vytvoří podmínky pro rekonstrukci dalších dvou mostních objektů v Přelouči a Řečanech nad Labem, které jsou v havarijním stavu. Předpokládané náklady stavby přesahují 200 milionů korun, a protože se jedná o velmi důležitý most nejen pro Přelouč a široké okolí, přispějeme Ředitelství vodních cest ČR částkou 47 milionů korun. Stavba by měla být zahájena v letních měsících letošního roku s dokončením na konci roku 2019,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že v roce 2020 by mohl být v rámci Integrovaného regionálního operačního programu opraven most přes Labe přímo v Přelouči za více jak 55 milionů korun.

Rekonstrukce dopravní infrastruktury

V investičním plánu kraje do konce funkčního období současné krajské samosprávy je řada silnic v nejbližším okolí města. „Za téměř 22 milionů korun připravujeme modernizaci podjezdu na silnici III/32219 pod železniční tratí ve Valech. Ta by mohla být zahájena v polovině příštího roku. Ve stejném období bychom mohli zahájit modernizaci silnice III/32219 z Mělic směrem ke křižovatce se silnicí II/333 za téměř 38 milionů korun,“ vyjmenoval hejtman Martin Netolický. V letech 2019 až 2021 bude kraj pokračovat v modernizaci silnice II/322 ve směru Chvaletice – Kojice – Týnec nad Labem navazující na již zhotovené stavby. „Jedná se o projekt v rámci Integrovaného operačního programu za celkové náklady přesahující 280 milionů korun. Vzhledem k tomu, že oproti jiným stavbám jde majetkoprávní řešení v tomto případě poměrně době, je možné, že začneme stavět dříve, než bylo původně plánováno,“ řekl hejtman Netolický.

Zdravotnictví

Stejně jako řadu dalších oblastí nejen Pardubického kraje trápí i Přelouč nedostatek vybraných lékařských profesí. Největší problém je s dětskými lékaři, jelikož pro celou spádovou oblast v současné době působí pouze jeden. Hejtman seznámil starostku s dotačním programem kraje pro školení začínajících lékařů, ale i rozvojem zdravotnické péče v kraji.

 

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…