Přerov: Chemik a Hvězda - ubytovnu řeší Teplo Přerov kvůli demolici, kino kvůli modernizaci

29.06.2019 15:03

Dvě stavební akce zahajuje společnost Teplo Přerov v prvních letních dnech. Jedna má spojitost s plánovaným bouráním Chemiku, druhá s lepšími podmínkami dodávky tepla pro jediné přerovské kino. Kromě toho společnost dokončuje i loňské investice v Předmostí. Ředitel Tepla Jaroslav Klvač potvrdil, že letos společnost proinvestuje do úprav a modernizací 15 milionů korun.

Přerov: Chemik a Hvězda - ubytovnu řeší Teplo Přerov kvůli demolici, kino kvůli modernizaci
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

O zbourání ubytovny Chemik, stojící v ulici Velké Novosady, rozhodli letos v zimě zastupitelé. Před pár dny město Přerov získalo na demolici dotaci – a do konce roku by měl být padesát let starý panelový dům srovnán se zemí. V objektu je ale výměníkové stanice, na níž jsou závislé sousední objekty, a proto bylo třeba přijít s řešením, které zajistí dodávky tepla do objektů s adresami Velké Novosady 9 a 11. „Rozhodli jsme, že povedeme teplovodní přípojku z Bratrské ulice, a to protlakem pod silnicí, takže práce neomezí dopravu ani občany. Počítáme s tím, že práce budou ukončeny nejpozději 16. září,“ řekl ředitel společnosti Teplo Přerov Jaroslav Klvač.

Další akcí je napojení kina Hvězda na stávající rozvody teplé vody, které odstartuje v pátek 5. července a prakticky bude znamenat zrušení parní výměníkové stanice v kině, které bylo postaveno v roce 1975. „Napojení nového teplovodu na potrubí bude provedeno u bývalé vojenské správy. Převážná část výkopových prací má být vedena v zeleni, takže omezení pro občany bude rovněž minimální,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. I tyto práce, které provádí Přerovská stavební společnost, mají být ukončeny k 16. září.

Společnost Teplo Přerov kromě právě zahájených či aktuálně plánovaných akcí dokončuje v současné době i další investice. Dělníci pracují v těchto dnech na výměně čtyřicet let starých potrubních rozvodů v Předmostí za teplovodní. Až budou práce hotové, plánuje se zrušení výměníkové stanice v ulicích Zahradní a částečně i Pod Skalkou. Další investice společnosti Teplo Přerov se aktuálně provádějí i v ulici Sokolská – v podjezdu pod domem zvaným „malá hokejka“. „Potrubí z roku 1968 je už za hranicí životnosti, proto byla nutná výměna. V tomto týdnu se už má pokládat nové potrubí, následně bude proveden zásyp a silnice bude uvedena do původního stavu,“ konstatoval náměstek Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…