Přerov: Cyklostezka v Palackého ulici je už hotová, ještě ji ale čeká kolaudace

05.08.2022 14:43 | Tisková zpráva

Nově vybudovaná cyklostezka v Palackého ulici bude stavební firmou oficiálně předána městu ve středu 10. srpna.

Přerov: Cyklostezka v Palackého ulici je už hotová, ještě ji ale čeká kolaudace
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„I když stezka ještě není zkolaudována, cyklisté už ji využívají a testují,“ řekl Jiří Raba z přerovského magistrátu. Stavba 925 metrů dlouhého úseku začala v říjnu loňského roku a součástí celé akce bylo i přemístění autobusové zastávky, úprava světelného signalizačního zařízení i veřejného osvětlení.

„Cyklostezka přišla na 15 milionů 900 tisíc korun, ale město zaplatí jen 2 miliony 100 tisíc korun,“ nastínila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová s tím, že zbylá částka byla dofinancována z dotací – Olomoucký kraj přispěl sumou 2 miliony 400 tisíc korun a 11 milionů 400 tisíc přišlo z Integrovaného regionálního operačního programu.

„Cyklostezka vede přes okružní křižovatku Velká Dlážka/Nábř. E. Beneše/ Most Míru k okružní křižovatce Palackého/Jateční/Most Míru/Nábř. PFB. Dále pokračuje ulicí Palackého až na křižovatku s ulicí Komenského, kde je navázána na stávající cyklostezku,“ shrnul primátor města Petr Měřínský.

Pro přerovské cyklisty jde o novou důležitou tepnu – díky ní se mohou bezpečně přepravit od podjezdu v Předmostí až na Komenského ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…