Přerov: Dny pro klima si užijí celé rodiny. Nejde jen o informační kampaň, ale i zábavu

08.09.2022 11:28 | Tisková zpráva

Historicky první Místní dny pro klima a energii připravuje město Přerov na pátek 16. a sobotu 17. září. Návštěvníci si v rámci této akce vyslechnou informace o ekologii a čeká na ně i spousta her, soutěží a zábavy. Vydat se mohou rovněž za poznáním – s průvodcem se dostanou třeba na skládku nebo do běžně nepřístupných prostor bazénu.

Přerov: Dny pro klima si užijí celé rodiny. Nejde jen o informační kampaň, ale i zábavu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Na pátek 16. září připadá Mezinárodní den ochrany ozónové vrstvy a začíná Evropský týden mobility, a právě při této příležitosti se rozhodlo město „dny pro klima“ uspořádat. Na Masarykově náměstí bude od devíti ráno do čtyř odpoledne připraven program, který zabaví i poučí. Společnost EKO – KOM, která se stará o třídění a recyklaci odpadů, pro děti nachystala řadu her a atrakcí – vyzkoušet si mohou maxi domino, šoupací puzzle či model popelářského auta. Organizace Naše společná krajina jim zase přiblíží život koroptví, děti si na náměstí prohlédnou živého sokola a pohladí si ovce – pomocníky starající se o spásání trávy Knejzlíkových sadů. Návštěvníci si budou moci prohlédnout rovněž elektrobus i historický autobus, vyzkoušet si jízdu na elektrokole nebo se zblízka podívat na vírník. Na místě budou prezentovány také chytré technologie pro dům, byt, bazén i zahradu.

V sobotu 17. září se uskuteční na sedmi místech města Otevřené dny s komentovanými prohlídkami - všechny budou probíhat v hodinových intervalech od 9 do 12 hodin. Zájemci mohou navštívit třeba třídicí linku, kompostárnu, skládku komunálního odpadu v Žeravicích i sběrný dvůr v ulici Na Hrázi. Na exkurzi s průvodcem se mohou lidé vydat i do plaveckého areálu, zástupci spolku Predmostenzis provedou zájemce Knejzlíkovými sady na Žernavé, s průvodcem mohou lidé vyrazit i na procházku do Národní přírodní rezervace Žebračka, projít si biokoridor u hvězdárny, zváni jsou i na exkurzi do střediska chovatelství a ekologické výchovy BIOS. Bližší informace jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…