Přerov: Do školy bez aktovky, ve sportovním a s dobrou náladou. Školní rok jde do finále

18.06.2022 20:06 | Tisková zpráva

Netradiční den zažili žáci Základní školy U Tenisu, kteří dnes do školy nešli s aktovkou na zádech, ale školní pomůcky nesli nezvykle. Škola totiž vyhlásila Den bez aktovek.

Přerov: Do školy bez aktovky, ve sportovním a s dobrou náladou. Školní rok jde do finále
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Proutěný košík, kočárek na panenku, cestovní kufr, nákupní koš, povlak na polštář, tatrovka i popelnice, to je jen malý výčet prostředků, do kterých dnes žáci vložili své učebnice. „Smyslem akce je vyloudit úsměv na tvářích dětí i učitelů“, vysvětluje tento nápad ředitel školy Michal Pospíšil. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí

A konec školního roku chtějí zpestřit žákům i ostatní základní školy. 

Žáci ze Základní školy Trávník i jejich rodiče si užili hezký den na začátku června při akci WOW Trávník!, která byla zakončena skotačením v hasičské pěně a Základní škola Želatovská uspořádala na laguně již tradiční sportovní klání s názvem Želdatlon. 

Akci pod názvem Den školy připravuje Základní škola Velká Dlážka na pátek 24. června. Celodenní program začne sportovními soutěžemi, ve školní družině následuje zábavní pásmo Kabaret, poté se žáci představí se svým vystoupením ve školní tělocvičně a akce vyvrcholí neformálním setkáním rodičů a přátel školy na zahradní party. 

Také Základní škola Boženy Němcové chce svým žákům zpříjemnit poslední školní dny a pro děti připravuje celoškolní akci s názvem Sportovní den pro děti a rodiče. 

Žáci Základní školy Za mlýnem se mohou těšit na úterý 28. června, kdy proběhne rozloučení se školním rokem Hurá na prázdniny a dva dny nabité sportem čekají na žáky Základní školy J. A. Komenského v Předmostí. Sportovní olympiáda je 27. a 28. června připravena pro děti prvního i druhého stupně.

A program organizuje i poslední přerovská základní škola. Ředitel Základní školy Svisle Miroslav Fryštacký upřesňuje: „Akcí během června realizujeme několik. Za sebou již máme 3. ročník Učení v přírodě, tento týden proběhla akce Vítáme prázdniny, kterou uspořádali pro žáky prvního stupně členové školního parlamentu, a ještě nás čekají dva sportovní dny. Poslední školní den zakončíme Loučením se žáky 9. ročníků“. 

O svých akcích i úspěších informují přerovské základní školy pravidelně na svých webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…