Přerov: Estakádu čeká ostrý provoz, stavba sousedního rondelu bude trvat celé léto

28.04.2021 10:13

Nové dopravní stavby, které vznikají na pomezí mezi Přerovem a jeho místní částí Předmostí, přinesou změny v dopravním režimu. Některé se stanou trvalými, jiné dočasnými.

Přerov: Estakádu čeká ostrý provoz, stavba sousedního rondelu bude trvat celé léto
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Stavba estakády míří v těchto dnech po dvou letech budování ke svému závěru – první auta se po ní obousměrně projedou už v úterý 4. května hodinu po poledni.

Anketa

Chcete předčasné volby do sněmovny?

6%
94%
hlasovalo: 14860 lidí

A zatímco vozovka uložená na pilířích bude procházet první ostrou zkouškou, v jejím sousedství se dělníci pustí do stavby okružní křižovatky. Ta se má budovat do konce září a její stavba způsobí na celých pět měsíců změnu v dopravním režimu  Přerova. „Křižovatka propojující ulice Velká Dlážka, Polní a Lipnická se uzavře. Z Lipnické ulice směrem do Předmostí se zprovozní nově vzniklá propojovací větev, kterou budou řídit semafory. Z Velké Dlážky na Lipnickou nebude umožněn průjezd, čili v tomto směru se řidiči do podjezdu nedostanou a budou muset volit objízdnou trasu přes nově spuštěnou estakádu,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Na změny se musejí připravit i chodci, kteří míří z Přerova do Předmostí a naopak. V Lipnické ulici pro ně vznikne provizorní místo, takže už nebudou muset přecházet při cestě do Předmostí na protější chodník, jak byli zvyklí v posledních týdnech, kdy se rondel připravoval. „Dobrou zprávu máme ale po řidiče, kteří museli po dobu stavby estakády opustit svá parkovací místa podél ulice Velká Dlážka. Parkování tu bude znovu obnoveno, což jistě po téměř dvou letech přivítají ti majitelé aut, kteří museli vozy převážet dál od svého bydliště,“ řekl radní Navrátil.

V neposlední řadě budou novým uspořádáním dotčeni i pasažéři městské hromadné dopravy. „Připravit se musejí na to, že obsluha oblasti Velké Dlážky bude v pracovní dny zajištěna linkou 104, která objede zastávky Most Míru, Svépomoc, Velká Dlážka, Bazén - a večerními spoji linky 111, které budou obsluhovat zastávku u bazénu a navíc ještě náhradní zastávku na nové estakádě v Polní ulici,“ upřesnila Margita Považanová z přerovského magistrátu. Upozornila na to, že o víkendech bude autobusová doprava zajištěna spoji číslo 114, které mají zaopatřovat zastávky Velká Dlážka a Bazén - a spoji linky 111, které objedou totožné zastávky jak v pracovní dny, tedy u bazénu a v Polní ulici. „Oblast za křižovatkou „u Lidlu“ bude zajištěna po objízdné trase přes novou estakádu spoji 101, 102, 107, 111 a 112, které jako náhradní zastávku na Velké Dlážce budou obsluhovat zastávku Polní - a v Předmostí zastávky podle trasy. Některé linky zajedou navíc k předmostkému hřbitovu,“ uvedla Považanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…