Přerov: Frekventovaná trasa vedoucí k přerovskému nádraží už je osvětlená

27.12.2022 15:55 | Tisková zpráva

Dostat se z centra města na nádraží Škodovou ulicí bezpečně a beze strachu bylo přáním mnoha Přerovanů. Stěžovali si, že v ranních nebo večerních hodinách se na této trase necítí dobře. Až doposud zde totiž chybělo veřejné osvětlení.

Přerov: Frekventovaná trasa vedoucí k přerovskému nádraží už je osvětlená
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

To se změnilo v posledních prosincových dnech. „Po osazení dvou nových LED solárních svítidel jsme právě 22. prosince mohli konstatovat, že máme za sebou první noc, kdy světla byla plně funkční,“ uvedl náměstek přerovského primátora Miloslav Dohnal. Celá akce se spustila na přelomu měsíců listopadu a prosince. Po zjištění situace v této lokalitě bylo připraveno technické řešení, které světelné podmínky v ulici výrazně zlepší. „Za rychlost realizace i ve ztížených klimatických podmínkách si poděkování zaslouží jak pracovníci odborné firmy, tak i technických služeb,“ zmínil Petr Školoud z přerovského magistrátu. Instalace lamp včetně veškerého technického vybavení a souvisejících zemních prací přišla město na 115 tisíc korun. „Teď jsme spustili zkušební provoz. Chceme ověřit, zda bude možné takovéto lampy použít v Přerově i v jiných lokalitách,“ připomněl Školoud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…