Přerov: Krizový štáb přijal dnes několik opatření, seznamte se s nimi

14.03.2020 18:30

Dnes zasedal na přerovské radnici krizový štáb města Přerova, který svolal primátor města Petr Měřínský. Štáb přijal  v sobotu 14. března ve 14 hodin níže uvedená opatření či doporučení.

Přerov: Krizový štáb přijal dnes několik opatření, seznamte se s nimi
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Informujeme, že:

Městská autobusová doprava bude od pondělí 16. března jezdit v prázdninovém režimu, jízdní řády už byly zveřejněny. Pracovníci společnosti Arriva, která autobusovou dopravu zajišťuje, začali provádět ve větší míře desinfekci vozů – na tuto práci byl sjednán jeden specialista, který se bude činností zabývat. Doporučujeme cestujícím, aby pokud možno platili u řidiče bezkontaktní kartou a dodržovali mezi sebou bezpečnostní odstupy – zároveň, aby nevystavovali žádnému riziku ani řidiče.

Prozatím nebudou uzavřeny přerovské mateřské školy, v pátek 13. března přišlo do tohoto zařízení 36 procent dětí - nadále doporučujeme rodičům, kteří aktuálně nechodí do zaměstnání, aby děti do školky nevodili. Neuzavírání mateřských škol doporučuje v tuto chvíli i Olomoucký kraj. Rodiče dětí byli poučeni, že do školek nebudou přijímány děti, které mají zjevné respirační obtíže (rýma, kašel), učitelky mohou dětem průběžně měřit teplotu. Jesle jsou v provozu, rovněž se nepočítá s jejich uzavřením. Denní stacionář v Purkyňově ulici je uzavřen.

Školní jídelny, které až do pátku 13. března vařily i pro veřejnost, budou od pondělí 16. března zcela uzavřeny. Vařit se zde bude pouze jídlo určené pro rozvoz – tedy v rámci například pečovatelské služby, která jídlo rozváží klientům, nebo pro Domov pro seniory.

V Přerově je obecně vyhláškou zakázán podomní prodej – pokud by kdokoliv nabízel podomní prodej (včetně nabídky nákupů, nebo prodeje roušek či jiných ochranných prostředků), neprodleně tuto zkušenost nahlaste na linku Městské policie Přerov – 581/ 268 417.

Odbor sociálních věcí a školství přerovského magistrátu v následujících dnech zveřejní prostřednictvím webu města Přerova non-stop telefonní linku pro osamělé občany, kteří jsou v karanténě – a potřebují zajistit nákupy či vyzvednutí léků. Tato služba bude sloužit nejen lidem v karanténě, ale třeba i seniorům či nemohoucím lidem, kteří jsou závislí na donášce nákupů od lidí, kteří jsou aktuálně v karanténě. V této věci ještě bude nutné dořešit hygienické záležitosti stran předávání nákupů, peněz atd.

Magistrát města Přerova v tuto chvíli omezuje úřední hodiny na pondělí a středu. Doporučujeme ale občanům, aby v případě, že jejich návštěva úřadu není nutná, ji odložili na příhodnější dobu. V rámci úřadu bude omezena „terénní činnost“ – tedy například kontroly.

Obchodnímu centru Galerie Přerov, kde je například otevřena prodejna potravin, bude doporučeno, aby v objektu byla vypnuta wifi – aby toto centrum nelákalo návštěvníky kvůli tomuto „bonusu“.

Nadále sledujte webové stránky města Přerova, kde v sekci Koronavirus najdete ty nejaktuálnější informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …