Přerov: Na magistrátu vznikne kontaktní místo na výkup pozemků

27.04.2015 7:32

Kancelář s pracovníky, kteří se budou zabývat výkupem pozemků pro stavbu dálnice D1 - to je vstřícný krok přerovského magistrátu, který se chystá vytvořit zázemí nejen pro majitele parcel, ale i pro ostatní subjekty, dotčené stavbou chybějícího úseku dálnice. „Jakmile budou dořešeny organizační záležitosti a vazby mezi Ředitelstvím silnic a dálnic, projektantem, znalci a odhadci, tak ve Smetanově ulici číslo 7a vytvoříme nové kontaktní místo. To bude otevřeno od pondělí do pátku,“ uvedl přerovský primátor Vladimír Puchalský.

Přerov: Na magistrátu vznikne kontaktní místo na výkup pozemků
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Na úsek dálnice mezi Říkovicemi a Přerovem zbývá vykoupit ještě asi padesát procent pozemků v katastrech obcí Přerov, Dluhonice, Bochoř a Horní Moštěnice. „Jde zhruba o sedm set listů vlastnictví, s nimiž je potřeba se vypořádat. Jsem rád, že jsme se dohodli na vzniku nového kontaktního místa, které dopomůže k pohodlnější a rychlejší komunikaci s vlastníky. Ocenili to i zástupci ŘSD,“ řekl Antonín Prachař, který zastupuje město Přerov na úrovni kraje a státu v dopravních záležitostech. Jak dále uvedl, zástupci Ministerstva dopravy na dnešní pracovní schůzce potvrdili možnost sloučeného stavebního a územního řízení na stavbu dálnice mezi Říkovicemi a Přerovem.

„Ředitelství silnic a dálnic tuto variantu s ohledem na přípravu dokumentace a zejména aktuální výkup pozemků zváží. Pokud se podaří prosadit sloučené řízení, budeme zase blíž stavbě dálnice,“ konstatoval Antonín Prachař. Podle jeho odhadu by stavba úseku mezi Říkovicemi a Přerovem mohla začít nejdříve za tři roky, tedy v roce 2018. „Je to ale optimistický odhad,“ doplnil.

Podle informací zástupců Ředitelství silnic a dálnic by se letos měla rozběhnout stavba dálnice mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. „Byli jsme informováni, že výběrové řízení by mělo být ukončeno v průběhu měsíce května. Stavbě tedy už prakticky nic nebrání,“ konstatoval primátor Vladimír Puchalský.

Zároveň zdůraznil, že z iniciativy města Přerova bude i nadále pokračovat výměna informací mezi zástupci magistrátu a Ředitelství silnic a dálnic Brno ve věci výstavby chybějícího úseku dálnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: prerov.eu

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…