Přerov: Na náměstí jsou vystaveny soutěžní návrhy rekonstrukce budovy s adresou TGM 16

04.04.2021 20:48

Pět architektonických kanceláří se zúčastnilo soutěžního dialogu, který hledal odpověď na otázku, jak by mohla vypadat budoucí podoba padesát let starého objektu, který je výraznou dominantou hlavního přerovského náměstí – a po přebudování se má stát sídlem magistrátu.

Přerov: Na náměstí jsou vystaveny soutěžní návrhy rekonstrukce budovy s adresou TGM 16
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Porota určila vítěze a zástupci města otevřeli výstavu, která podrobně představuje všech pět soutěžních návrhů. Ty jsou vystaveny přímo ve výlohách budovy na náměstí TGM 16, která čeká na rekonstrukci.

Návštěvníci tak uvidí z ulice nejen jednotlivé návrhy, ale seznámí se i se jmény architektů či členů komise, dozvědí se, co se vlastně skrývá za slovy „soutěžní dialog“, přečíst si mohou i harmonogram prací a hodnocení jednotlivých návrhů. Výstava bude k vidění minimálně měsíc, ale spíše déle. „Bude tu tak dlouho, dokud nebudeme potřebovat prostor pro jinou expozici – chceme, aby lidé měli dostatek času si návrhy prohlédnout,“ konstatoval primátor Petr Měřínský.

Jako první výstavu viděli pozvaní novináři, kterým odpovídal na dotazy i architekt Igor Kovačević, který je organizačně hlavní tváří soutěžního dialogu.

Více o plánované rekonstrukci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.